2019-01-23 18:02


Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu Anania, va fi dus la Clinica AKH din Viena

 |  13:35
Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu Anania, va fi dus la Clinica AKH din Viena

Mitropolitul Clujului,IPS Bartolomeu, va fi dus la Clinica AKH din Viena, după ce medicii care îltratează în România i-au recomandat un examen de specialitate de maximăsiguranţă, care nu poate fi realizat în ţară din cauza lipsei de aparatură, adeclarat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei.

Avionulcu care mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu Anania, este transportat laClinica AKH din Viena a decolat, vineri seară, în jurul orei 22.30, de peAeroportul Internaţional din Cluj-Napoca.

Mitropolitul Clujului,care a fost transportat, vineri seară, cu o ambulanţă SMURD de la InstitutulClinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca la aeroportul din municipiu,a stat în vehiculul parcat pe pistă timp de peste o oră, până când a ajunsavionul care îl duce la Clinica AKH din Viena.

IPS Bartolomeu a fostînsoţit la aeroport de două călugăriţe şi de trei preoţi ai Mitropoliei, careau aşteptat până la plecarea avionului.

ReprezentanţiiMitropoliei care l-au însoţit pe IPS Bartolomeu au dispus ca un microbuz să fieparcat în dreptul ambulanţei SMURD pentru ca presa să nu vadă momentultransferului tărgii în avion.

Avionul, care aparţinecompaniei private Alfa Air, a decolat în jurul orei 22.30.

Părintele ŞtefanIloaie, consilier cultural al Mitropoliei Clujului, a declarat că IPSBartolomeu este însoţit, pe lângă echipajul medical de la Clinica AKH, doar decătre secretarul său de cabinet, Bodan Ivanov.

"Starea IPSBartolomeu este stabilă, dar s-a luat decizia transportării sale la Vienapentru o mai bună expertiză cardiologică şi pentru a beneficia acolo deaparatură de specialitate care nu se găseşte la Cluj", a declarat Iloaie.

Potrivit acestuia,costurile transportului cu avionul au fost suportate de Mitropolia Clujului.Iloaie nu a putut preciza cine va suporta costurile spitalizării mitropolituluila Viena.

Purtătorul de cuvântal Mitropoliei Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, preotul BogdanIvanov, a declarat, vineri seară, pentru MEDIAFAX, că examenul de specialitatepe care IPS Bartolomeu Anania îl va face în Clinica AKH din Viena este pentruprobleme cardiologice.

Preotul Ivanov aprecizat că IPS Bartolomeu Anania a fost de acord să meargă pentru acestconsult la clinica din Viena.

Anterior, sursemedicale declarau că doctorii care îl tratau pe IPS Bartolomeu la InstitutulClinic de Urologie au decis că mitropolitul trebuie supus unor investigaţiiamănunţite, deoarece starea sa de sănătate s-a înrăutăţit.

"MitropolitulClujului a fost internat la 22 decembrie la Institutul Clinic de Urologie şi afost sub supraveghere medicală în toată această perioadă. În urmă cu douăsăptămâni, pacientul a fost transferat pentru câteva zile la terapie intensivă,deoarece starea sa se înrăutăţise. Medicii care îl supraveghează au luatdecizia ca investigaţiile să fie continuate la Viena", declarau surselemedicale.

În aprilie anultrecut, Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, IPSBartolomeu, fusese internat la Clinica Medicală nr. 1 din Cluj-Napoca, cu diagnosticul "afecţiunerespiratorie" şi urmase un tratament sub supravegherea medicilor.

Mitropolitul Clujuluiva împlini, în 18 martie, 90 de ani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-03-07
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...