2017-01-23 10:38


Mitt Romney îşi păstrează averea în Caraibe

 |  08:39
Mitt Romney îşi păstrează averea în Caraibe

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Mitt Romney, îşi păstrează o parte din averea personală în fonduri de investiţii într-un un paradis fiscal din Caraibe. De asemenea, Romney plăteşte în SUA o rată anuală a impozitului mai mică decât media americană.

Anunțul că republicanul plăteşte un impozit mai mic decât media americană a apărut cu o zi înaintea informației legată de paradisul fiscal.

Romney, care deține o avere estimată la circa 250 de milioane de dolari, a investit 8 milioane de dolari în 12 fonduri din insulele Caiman, tot aici fiind domiciliată și o altă investiţie pe numele candidatului republican, în valoare de 25 de milioane de dolari. Potrivit unor documente oficiale consultate de ABC News, societatea financiară a candidatului, Bain Capital, deţine în total 138 de fonduri de investiţii în aceste insule.

Aceste fonduri ar fi destinate numai atragerii investiţilor străine, potrivit membrilor staff-ului său electoral şi funcţionarilor companiei Bain Capital, care au subliniat că republicanul şi-a plătit în SUA toate impozitele asociate veniturilor care decurg din aceste operaţiuni.

Pe de altă parte, experţi fiscali precizează că Romney a folosit diferite tehnici pentru a reduce cât mai mult valoarea impozitelor plătite către fiscul american, cunoscându-se că obiectivul investiţiilor în paradisurile fiscale este tocmai acela de a evita plata impozitelor.

În timp ce media impozitelor plătite de americani se situează la circa 23% din venituri, Romney a dezvăluit, în cursul zilei de marţi, în urma presiunii rivalilor săi, că plăteşte un impozit anual de circa 15% din venituri. Acesta a precizat că veniturile pe care le-a obţinut în ultimul deceniu provin 'în cea mai mare parte din investiţii', refuzând să confirme valoarea averii sale. Guvernatorul statului New Jersey, Chris Christie, un aliatul lui Romney, i-a solicitat acestuia să-şi publice cât mai repede declaraţia fiscală în urma acestor dezvăluiri, înainte ca polemica să ia amploare, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-12

TAGURI: Mitt_Romney, avere, Caraibe, avereComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image