2018-12-11 08:53


Moartea lui Khamis Gaddafi, confirmată de rebeli

 |  08:07
Moartea lui Khamis Gaddafi, confirmată de rebeli

Guvernul rebelilor a confirmat moartea lui Khamis Gaddafi, anunţată în mai multe rânduri de la declanşarea conflictului din Libia. Fiul colonelului Muammar Gaddafi a fost ucis la la circa 80 de kilometri sud de Tripoli. 

Cel mai tânăr fiu al colonelului Gaddafi, Khamis, în vârstă de 28 de ani,se afla la comanda uneia dintre unităţile cele mai reputate ale forţelor fidele liderului libian, Birgada a 32-a. Acesta conducea operaţiunile de frontul de la Zliten, poziţia cea mai avansată a rebelilor din est, după portul Misrata.

Ministrul justiţiei, Mohamed Allegi, a declarat că „unul dintre liderii rebeli a confirmat că un fiul al lui Gaddafi, Khamis, a fost omorât în apropiere de Tarhuna, la circa 80 de kilometri sud de Tripoli”. „Poate a fost ucis în cursul unei lupte. Liderul rebel mi-a spus că a fost înmormântat”, a adăugat ministrul. Zvonuri despre moartea acestuia existau, mai ales ca rebelii anunțaseră cu o zi înainte că era foarte posibil ca Khamis Gaddafi să fi fost ucis sâmbătă în cursul unei ciocniri. La începutul lui august, rebelii au anunţat moartea lui în urma unui raid al NATO asupra oraşului Zliten, situat la 150 de kilometri est de Tripoli, dar informaţia a fost dezminţită de regim, care a difuzat ulterior la televiziunea de stat imagini cu Khamis efectuând o vizită unor răniţi aflaţi într-un spital, potrivit Agerpres.

Un alt fiu al lui Gaddafi, Saif al-Arab, în vârstă de 29 de ani, ar fi fost ucis într-un raid NATO care a avut loc în luna mai.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-11-01
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...