2017-01-16 23:54

ULTIMA ORA


Moartea lui Kim Jong-Il declanșează scăderi pe bursele asiatice

 |  11:46
Moartea lui Kim Jong-Il declanșează scăderi pe bursele asiatice

Moartea liderului nord-coreean a declanșat, luni, deprecierea monedei naţionale şi principalului indice bursier din Coreea de Sud. Moneda naţională, wonul, se îndreaptă spre cea mai mare scădere înregistrată într-o zi în ultimele două luni, depreciindu-se cu circa 1,8%, iar indicele bursier Kospi a scăzut cu 4,9%.

Preţul obligaţiunilor Coreii de Sud este pe un trend descendent, ducând la majorarea costurilor de împrumut ale Seulului. 

De asemenea, indicele Hang Seng din Hong Kong s-a depreciat cu 2%, la fel ca cel din Shanghai, Composite, iar indicele bursier Nikkei 225 din Japonia a scăzut cu 0,8%.

După moartea liderului nord-coreean, Banca Naţională a Coreii de Sud a anunţat o reuniune de urgenţă.

Cu toate că Phenianul l-a anunţat oficial ca succesor al lui Kim Jong-Il pe fiu său cel mic, Kim Jong-Un, analiştii susțin că volatilitatea pieţei va continua, în contextul întrebărilor privind planurile de succesiune din Coreea de Nord. "Şocul asupra pieţei va fi inevitabil pe termen scurt. Judecând după cazurile precedente, mă aştept ca impactul să dureze doar două-trei zile", a declarat Bae Sung-Youg de la Hyundai Securities.  "Lipsa informaţiilor detaliate privind moartea (lui Kim Jong-Il) reprezintă cu certitudine un factor negativ pentru pieţe (…) Pieţele bursiere vor scădea în contextul creşterii riscurilor geopolitice, iar investitorii străini şi-ar putea retrage bani din Coreea de Sud", a explicat June Park de la Meritz Securities din Seul, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-02-28

TAGURI: Kim_Jong-Il, burse, Coreea_de_SudComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image