2018-12-14 07:27


Modernizarea Palatului Victoria costă 175 de milioane de lei

 |  10:18
Modernizarea Palatului Victoria costă 175 de milioane de lei

Lucrările de consolidare, restaurare şi modernizare a Palatului Victoria, începute în etape în urmă cu doi ani, impun cheltuieli de peste 175 milioane lei. În faţa sediului Guvernului se vor construi două fântâni arteziene, cevor fi alcătuite din două bazine, alimentate fiecare de la câte trei guri de leu, şi vor avea rolul de a susţine "volumetria basoreliefurilor", au declarat reprezentanţii Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), care derulează proiectul.

Potrivit RA-APPS, până în prezent au fost efectuate toate lucrările de consolidare a sediului Guvernului, reprezentând prima etapă a întregului proiect. În acest moment sunt în curs de executare lucrările de refacere a hidroizolaţiei la terasă şi a placajelor. Termenul de finalizare a lucrărilor din această etapă este sfârşitul lunii decembrie 2011, informează Mediafax.

Suma cheltuită până în prezent pentru consolidare şi lucrările de amenajare aferente se ridică la 38,3 milioane lei, urmând ca pentru finalizarea acestor lucrări să mai fie cheltuite alte 17,3 milioane lei.

Anul trecut, reprezentanţii RA-APPS declarau agenţiei Mediafax că au încheiat cu firma Aedificia Carpaţi contractul de consolidare a Palatului Victoria prin licitaţie publică restrânsă, valoarea totală a contractului fiind anunţată atunci la 37,7 milioane lei exclusiv TVA, pentru o perioadă de doi ani. În ceea ce priveşte lucrările prevăzute în etapa a doua, se estimează că valoarea costurilor va depăşi 120 milioane lei.

Sediul Guvernului, o clădire încadrată în Clasa I de risc seismic, a intrat în 2009 într-un proces de consolidare, modernizare şi extindere prevăzut să fie derulat pe o perioadă de aproximativ trei ani.  Lucrările sunt finanţate de la bugetul de stat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-03
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...