2017-01-17 21:22

ULTIMA ORA


Modificarea legii recunoştinţei, respinsă de Comisia parlamentară pentru revoluţionari

 |  14:45

Motivând că Guvernul a făcut amendamente pe un proiect aparţinând unui parlamentar, iar amendamentele depuse de asociaţia de revoluţionari nu au fost însoţite de 100.000 de semnături de la cetăţeni, Comisia parlamentară a revoluţionarilor din Decembrie 1989 a dat aviz negativ proiectului legislativ şi amendamentelor sale, proiect care modifică legea recunoştinţei.

“Iniţiativa care aparţine unui deputat PDL, Viorel Balcan, a fost respinsă de Senat la finalul sesiunii trecute cu zero voturi pentru şi 113 voturi împotrivă. În mod firesc, când acest lucru se întâmplă, în Camera Deputaţilor care este decizională parcursul acestei iniţiative trebuia să fie identic. Spre surprinderea noastră în timpul vacanţei parlamentare Secretariatul de stat pentru revoluţionari din împreună cu o asociaţie de revoluţionari au venit cu o serie de amendamente la acestă iniţiativă prin care schimbă în mod fundamental proiectul”, a declarat luni preşedintele Comisiei parlamentare a revoluţionarilor din Decembrie 1989, senatorul liberal Raymond Luca.

El a adăugat că avizul suplimentar negativ dat de comisie se bazează pe faptul că Guvernul a făcut amendamente pe un proiect aparţinând unui parlamentar, iar amendamentele depuse de asociaţia de revoluţionari nu au fost însoţite de 100.000 de semnături de la cetăţeni, astfel încălcându-se Constituţia şi Regulamentul Camerei Deputaţilor.

Luca a mai precizat că cea mai importantă modificare la legea recunoştinţei este eliminarea condiţionării prin care luptătorii cu merite deosebite pot primi o indemnizaţie dacă venitul lor este sub cel mediu pe economie.

“Prin eliminarea acestei condiţii, în loc de 9.000 de oameni cât sunt acum în plată vom avea potenţial circa 16.000 de persoane care vor fi plătite, număr care include magistraţi militari, chiar şi parlamentari, oameni cu venituri considerabile”, a spus Luca, citat de Agerpres.

Raymond Luca a adăugat că membrii comisiei pe care o conduce nu vor susţine adoptarea acestor amendamente, iar în cazul în care ele vor trece de Camera Deputaţilor le vor contesta la Curtea Constituţională. Dacă nici acolo nu vor avea câştig de cauză, cei din comisie vor verifica din nou toate dosarele admise până acum - circa 4000 - pentru depistarea unor eventuale nereguli, a mai spus Luca.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-14

TAGURI: legea recunostintei, amendamente, modificari, aviz negativ, comisia parlamentara pentru revolutionari, Raymond lucaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

LAURIAN
29 Feb 2012

Oricum in Lugoj sunt mult i revolutionari care nu a u fost la revolutie ,sau sprijinit unul pe altul p t a obtine certificate.Ve rificati toti revolutiona rii din lugoj si ce scriu oamenii pe siteuri despr e ei .\ Nu este corect ca lor sa le dea bani si la ceilalti oameni sa le i- a bani hi
CUTEAN
07 Mar 2012

@ Laurian .Lasa-ma domnu le cu placa asta veche ,i n care daca nu te regases ti dumneata inseamna ca s unt Revi impostori si nea veniti care nu au fost la Lugoj, la la la la la .r evolutionarii au fost ver ificati si RAZ -verificat i ,fara sa mai spui dumne ata sau alti fricosi care in *89 s-au ascuns in ul timul W.C. din ultima Com una Primitiva , si acum s criu numai tampenii despr e VETERANII REVOLUTIEI RO MANE din 1989 ! Aviz si lui Teodor Maries ,care nu este revolutionar ,nu a fost printre noi ,nu a re certificat ,dar in sch imb are un tupeu cat Cas a Poporului .
DUMITRU
25 Mar 2012

pt dl. laurian. Te aflii cumva printre impostori i din Lugoj, sustinuti de Costin , care te folose ste impotriva revolution arilor autentici din Lugo j , datorita conflictului personal care Costin il are cu Balint , presedint ele asociatiei de revolut ionari din Lugoj ? allllo oooo, Costin a picat ,nu cumva ti-e frica ca vei pica si tu???? DNA -ul ar e convorbirile telefonice ale lui Costin cu fiecar e dintre voi impostorii.. .SUNT TARE CURIOS CE VA I ESI LA IVEALA ..HA

Adauga un comentariu

Random image