2016-12-11 16:00

ULTIMA ORA


Modificarea legii recunoştinţei, respinsă de Comisia parlamentară pentru revoluţionari

 |  14:45

Motivând că Guvernul a făcut amendamente pe un proiect aparţinând unui parlamentar, iar amendamentele depuse de asociaţia de revoluţionari nu au fost însoţite de 100.000 de semnături de la cetăţeni, Comisia parlamentară a revoluţionarilor din Decembrie 1989 a dat aviz negativ proiectului legislativ şi amendamentelor sale, proiect care modifică legea recunoştinţei.

“Iniţiativa care aparţine unui deputat PDL, Viorel Balcan, a fost respinsă de Senat la finalul sesiunii trecute cu zero voturi pentru şi 113 voturi împotrivă. În mod firesc, când acest lucru se întâmplă, în Camera Deputaţilor care este decizională parcursul acestei iniţiative trebuia să fie identic. Spre surprinderea noastră în timpul vacanţei parlamentare Secretariatul de stat pentru revoluţionari din împreună cu o asociaţie de revoluţionari au venit cu o serie de amendamente la acestă iniţiativă prin care schimbă în mod fundamental proiectul”, a declarat luni preşedintele Comisiei parlamentare a revoluţionarilor din Decembrie 1989, senatorul liberal Raymond Luca.

El a adăugat că avizul suplimentar negativ dat de comisie se bazează pe faptul că Guvernul a făcut amendamente pe un proiect aparţinând unui parlamentar, iar amendamentele depuse de asociaţia de revoluţionari nu au fost însoţite de 100.000 de semnături de la cetăţeni, astfel încălcându-se Constituţia şi Regulamentul Camerei Deputaţilor.

Luca a mai precizat că cea mai importantă modificare la legea recunoştinţei este eliminarea condiţionării prin care luptătorii cu merite deosebite pot primi o indemnizaţie dacă venitul lor este sub cel mediu pe economie.

“Prin eliminarea acestei condiţii, în loc de 9.000 de oameni cât sunt acum în plată vom avea potenţial circa 16.000 de persoane care vor fi plătite, număr care include magistraţi militari, chiar şi parlamentari, oameni cu venituri considerabile”, a spus Luca, citat de Agerpres.

Raymond Luca a adăugat că membrii comisiei pe care o conduce nu vor susţine adoptarea acestor amendamente, iar în cazul în care ele vor trece de Camera Deputaţilor le vor contesta la Curtea Constituţională. Dacă nici acolo nu vor avea câştig de cauză, cei din comisie vor verifica din nou toate dosarele admise până acum - circa 4000 - pentru depistarea unor eventuale nereguli, a mai spus Luca.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-14

TAGURI: legea recunostintei, amendamente, modificari, aviz negativ, comisia parlamentara pentru revolutionari, Raymond lucaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

LAURIAN
29 Feb 2012

Oricum in Lugoj sunt multi revolutionari care nu au fost la revolutie ,sau sprijinit unul pe altul pt a obtine certificate.Verificati toti revolutionarii din lugoj si ce scriu oamenii pe siteuri despre ei .\ Nu este corect ca lor sa le dea bani si la ceilalti oameni sa le i-a bani hi
CUTEAN
07 Mar 2012

@ Laurian .Lasa-ma domnule cu placa asta veche ,in care daca nu te regasesti dumneata inseamna ca sunt Revi impostori si neaveniti care nu au fost la Lugoj, la la la la la .revolutionarii au fost verificati si RAZ -verificati ,fara sa mai spui dumneata sau alti fricosi care in *89 s-au ascuns in ultimul W.C. din ultima Comuna Primitiva , si acum scriu numai tampenii despre VETERANII REVOLUTIEI ROMANE din 1989 ! Aviz si lui Teodor Maries ,care nu este revolutionar ,nu a fost printre noi ,nu are certificat ,dar in schimb are un tupeu cat Casa Poporului .
DUMITRU
25 Mar 2012

pt dl. laurian. Te aflii cumva printre impostorii din Lugoj, sustinuti de Costin , care te foloseste impotriva revolutionarilor autentici din Lugoj , datorita conflictului personal care Costin il are cu Balint , presedintele asociatiei de revolutionari din Lugoj ? allllooooo, Costin a picat ,nu cumva ti-e frica ca vei pica si tu???? DNA -ul are convorbirile telefonice ale lui Costin cu fiecare dintre voi impostorii...SUNT TARE CURIOS CE VA IESI LA IVEALA ..HA

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

UPDATE: Aviz favorabil în comisia juridică pentru urmărirea penală a lui Eugen Bejinariu Comisia juridică a Camerei Deputaților a decis luni, 28 noiembrie, să dea aviz favorabil pentru... 28 Noi 2016 | (1)
Dacă o vedeți pe această femeie, anunțați neapărat Poliția! Femeia din imagine se numește Ionica Luca. Este bolnavă psihic și reprezintă un pericol atât... 21 Noi 2016 | (2)