2016-12-07 20:31

ULTIMA ORA


Mohamed ElBaradei: În Piaţa Tahrir are loc 'un masacru'

 |  07:56
Mohamed ElBaradei: În Piaţa Tahrir are loc 'un masacru'

Mohamed ElBaradei, candidat declarat la alegerile prezidenţiale din Egipt și fost şef al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), a avertizat că, în Piaţa Tahrir din Cairo, are loc 'un masacru'.

'Gaze lacrimogene conţinând substanţe neuroparalizante şi gloanţe adevărate sunt folosite împotriva civililor din Tahrir, este un masacru', a transmis Mohamed ElBaradei, într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter. Consiliul Suprem al Forţelor Armate (CFSA), aflat la putere din luna februarie, a ţinut o reuniune în cea de-a patra zi a sângeroaselor confruntări dintre poliţie şi manifestanţi. La reuniune au participat mai multe formaţiuni politice.

În contextul în care guvernul condus de Essam Sharaf a demisionat luni seară, CSFA a amintit posibilitatea de a-l numi pe ElBaradei ca viitor premier, potrivit unei surse militare. Această ipoteza nu a fost încă confirmată.

Începând de sâmbătă, cel puţin 28 de persoane şi-au pierdut viaţa în Egipt, unde mulţimea protestează împotriva armatei acuzate că nu doreşte să cedeze puterea. Decizia de a organiza alegeri prezidenţiale înainte de sfârşitul lunii iunie 2012, precum şi un posibil referendum privind transferul puterii a fost luată, sub presiunea zecilor de mii de protestatari, marți, de membrii CSFA, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-13

TAGURI: Mohamed_ElBaradei, masacru, TahrirComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Opriți masacrul de la Alep! Statele Unite au condamnat sâmbătă loviturile aeriene asupra spitalelor din estul orașului Alep... 20 Noi 2016 | (1)