2018-12-15 21:39


Moody's a retrogradat Japonia

 |  10:10
Moody's a retrogradat Japonia

Agenţia de rating Moody's Investors Service a retrogradat, marţi, calificativul Japoniei, de la Aa3 la Aa2 datorită deficitului bugetar şi a datoriei guvernamentale în creştere. Japonia, a treia economie mondială, a fost retrogradată ca urmare a adâncirii în recesiune, în urma cutremurului urmat de tsunami din 11 martie.

Agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service a scăzut ratingul Japoniei, după ce ţara a reintrat în recesiune în primul trimestru din 2011 din cauza scăderii producţiei şi a exporturilor, în urma catastrofei din 11 martie.

Moody's a explicat că dezastrul din 11 martie a afectat negativ economia japoneză și a împiedicat adoptarea politicilor eficiente şi fiscale pe termen lung. „Aceste evoluţii au împiedicat obţinerea unui nivel solid de creştere economică care să permită reducerea deficitului bugetar”, a declarat un reprezentant al agenției, conform Agerpres.

Japonia beneficiază de acelaşi rating şi din partea agenţiilor Standard & Poor's şi Fitch. Acest nou nivel de rating este cu trei trepte sub ratingul de top Aaa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-23
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...