2016-12-04 18:25

ULTIMA ORA


Moody's a retrogradat nota Spaniei

 |  13:11
Moody's a retrogradat nota Spaniei

Nota de solvabilitate a Spaniei a fost revizuită în scădere marți, cu două trepte, de agenţia de evaluare financiară Moody's Investor Service. Agenția indică o perspectivă negativă asupra economiei spaniole în continuare.

Prin această decizie Spania a pierdut statutul de emiţător de înaltă calitate a obligaţiunilor de stat şi a coborât la rangul de emiţător solid, dar susceptibil de schimbările situaţiei economice. Obligaţiunile de stat spaniole pe termen lung sunt notate de Moody's cu 'A1' şi nu 'AA2'.

De asemenea, Standard and Poor's a coborât săptămâna trecută ratingul Spaniei până la 'AA minus' cu perspectivă negativă, urmând exemplul dat de Fitch la data de 7 octombrie când a retrogradat Spania la 'AA minus', potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-10-29

TAGURI: Moody's, SpaniaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Neymar riscă doi ani de închisoare Parchetul spaniol cere o pedeapsă de doi ani de închisoare și o amendă de 10 milioane de euro... 23 Noi 2016 | (0)
Eurobasket 2017. Naționala României, în grupă cu Spania, Ungaria, Croația, Cehia și Muntenegru Naționala masculină de baschet a României a fost repartizată în grupă cu Spania, Ungaria,... 23 Noi 2016 | (0)