2016-10-21 21:44

ULTIMA ORA


Motivul închiderii celei mai vechi centrale nucleare din lume

 |  13:42

După aproape 45 de ani de funcţionare continuă, cea mai veche centrală nucleară din lume, va fi închisă definitiv azi în Marea Britanie. Motivul? Emisiile poluante exagerate, dar şi capacitatea de producţie redusă, tocmai din cauza vechimii îndelungate.

O echipă formată din specialiştii E.on şi RWE, vor proiecta în perioada următoare o nouă centrală nucleară, care va fi contruită la doar câteva sute de metri de cea veche. Noua centrală va fi terminată, cu aproximaţie, în anul 2025, şi va fi de cinci ori mai eficientă decât cea închisă acum.

Locuitori satului Oldbury-On-Severn susţin că nu au putut împiedica în anii '60 construcţia centralei nucleare, şi se tem că nici acum nu vor avea niciun cuvânt de spus.

Vechea centrală era gestionată de compania americanăMagnox. Majoritatea angajaţilor vor continua să-şi desfăşoare lucru pentru încă 18 luni, pentru a începe dezafectarea şi demontarea centralei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-09-06

TAGURI: Centrala, nucleara, inchidere, veche, marea, britanieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

May. Negocieri dure cu UE Premierul britanic Theresa May a anticipat miercuri negocieri 'dure' cu Uniunea Europeană pentru... 05 Oct 2016 | (0)
Traficul fluvial, închis pe Dunăre, în apropiere de Moldova Veche Traficul fluvial a fost închis, joi, pe Dunăre, în apropiere de Moldova Veche, judeţul... 20 Oct 2016 | (0)