2018-12-10 07:24


Muammar Gaddafi a ieşit pe străzile din Tripoli în timpul raidurilor coaliţiei - VIDEO

 |  13:33
Muammar Gaddafi a ieşit pe străzile din Tripoli în timpul raidurilor coaliţiei - VIDEO
Liderul libian, Muammar Gaddafi, a ieşit joi pe străziledin Tripoli, în timp ce coaliţia internaţională efectua raiduri în oraş, aanunţat televiziunea libiană. Purtând ochelari de culoare închisă, având capulacoperit şi stând, în picioare, într-o maşină de teren deschisă, colonelul Gaddafia salutat trecătorii ridicându-şi pumnii, potrivit imaginilor difuzate deteleviziune.

Mai multe vehicule transportând gărzi de corp escortaumaşina în care se afla liderul libian.

Laun moment dat, maşina a încetinit, iar zeci de persoane s-au apropiat pentrua-l aclama pe liderul revoluţiei libiene. Un bărbat aşezat pe scaunul din faţăal vehiculului, a scos capul pe geam şi a scandat "Allah, Libia, Muammarşi nimic altceva".

Televiziunealibiană a afirmat că această plimbare a lui Gaddafi a fost efectuată "subraidurile agresorilor colonialişti cruciaţi".

Potrivitjurnaliştilor AFP, mai multe avioane au survolat, joi, oraşul Tripoli, unde aufost auzite explozii puternice, urmate de tiruri ale apărării antiaeriene.

Avioanelesurvolau capitala libiană de joi dimineaţa. Către ora 13.00 GMT (16.00, oraRomâniei), jurnalişti AFP au auzit cel puţin un avion de vânătoare zburând lajoasă altitudine, după care au auzit o explozie puternică, din hotelul în caresunt cazaţi jurnalişti, nu departe de reşedinţa colonelului Muammar Gaddafi.

Tiruriale artileriei antiaeriene au urmat deflagraţia

Dupămai puţin de o oră, s-au auzit cel puţin două explozipărtate, iar apărareaantiaeriană a intrat, din nou, în acţiune, în timp ce avioanele de vânătoarecontinuau să survoleze Tripoli.

Ocoloană de fum a fost observată de către jurnalişti în cartierul Ain Zara, însud-estul capitalei.

Televiziunealibiană, citând o sursă militară, a afirmat că "locuri militare şi civile,la Tripoli, Aziziyeh şi Kikla au fost vizate, cu puţin timp în urmă, de raiduriale agresorilor colonialişti cruciaţi".

NATOa declarat, răspunzând unei întrebări adresate de AFP, că la ora 13.00 GMT(16.00, ora României), nu exista niciun avion al Alianţei Nord-Atlantice trimisdeasupra oraşului.

Oficialidin cadrul NATO au anunţat că avioanele Alianţei survolau capitala libiană"tot timpul", dar că nicio bombă nu a fost lansată în acest loc.

"AviaţiaNATO a atins o baterie antiaeriană (...) la 40 de kilometri sud de Tripoli,după-amiaza", a declarat purtătoarea de cuvânt a Alianţei Nord-Atlantice,Oana Lungescu.

"Suntemfoarte atenţi la modul în care vizăm (ţintele), pentru a minimiza orice riscpentru civili. Este vorba, deci, de un alt exemplu de dezinformare (din parteaautorităţilor libiene), cum au fost mai multe, în această săptămână", aprecizat Lungescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-09-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...