2017-01-23 16:51


Muammar Gaddafi ar fi fugit în Venezuela sau Brazilia

 |  12:36
Muammar Gaddafi ar fi fugit în Venezuela sau Brazilia

HusseinSadiq Al Musrati, diplomat libian cu rang înalt la ambasada din China, care aanunţat la al-Jazeera că demisionează, ar mai fi spus că fiii lui MuammarGaddafi se bat între ei pentru putere şi că într-adevăr, liderul libian ar fipărăsit Libia, transmite Realitatea.net.

Imaginea 1/1

Liderul libian Muammar Gaddafi ar fi fugit din ţară cudestinaţia Brazilia sau Venezuela, iar fiul său Saif al-Islam, care a apărutduminică seară la televiziunea de stat, ar fi preluat conducerea ţării,potrivit unor informaţii neconfirmate din surse oficiale, preluate însă depresa internaţională

Canalele arabe cu transmitere prin satelit Al-Arabiya şi Al-Jazeera audifuzat această ştire, preluată şi de agenţia rusă ITAR-TASS, care menţioneazăînsă că informaţiile nu au putut fi verificate din surse independente. PotrivitITAR-TASS, armata ar fi preluat conducerea în ţară.

Hussein Sadiq Al Musrati, diplomat libian cu rang înalt la ambasada dinChina, care a anunţat la al-Jazeera că demisionează, ar mai fi spus că fiii luiMuammar Gaddafi se bat între ei pentru putere şi că într-adevăr, liderul libianar fi părăsit Libia.

Pe de altă parte, un lider al opoziţiei a anunţat că toate triburile din ţară s-au alăturat protestelor antiguvernamentale. Înîncercarea de a pune şi mai multă presiune asupra guvernului, şeful tribuluiAl-Zuwayya din estul Libiei, şeicul Faraj al Zuway, a ameninţat că va opriexporturile de petrol în reacţie la "oprimarea protestatarilor" şii-a cerut lui Gaddafi să plece din ţară.

De asemenea, membrii unei unităţi a armatei cunoscute sub numele de"Fulger" s-ar fi alăturat revoltei populare împotriva regimului luiGaddafi.

Cel puţin 50 de oameni ar fi fost ucişi şi peste 100 răniţi la Benghazi,duminică după-amiază, ceea ce ridică la 250 numărul persoanelor care au muritîn ultimele zile în aceast oraş din estul ţării, al doilea ca mărime din Libia,cu o populaţie de peste 650.000 de locuitori.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-07-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image