2017-01-20 22:26

ULTIMA ORA


Mubarak la tribunal pentru reluarea procesului intentat împotriva sa

 |  11:01
Mubarak la tribunal pentru reluarea procesului intentat împotriva sa

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak a sosit luni dimineaţa într-o ambulanţă pentru a se prezenta la o nouă audiere în procesul ce i s-a intentat la Cairo, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea de stat, relatează France Presse.

Mubarak, în vârstă de 83 de ani, a fost aşezat pe o targă la coborârea din vehicul, pentru a fi transportat în sala de judecată, la fel ca la audierile anterioare ale acestui procces, reluat la 28 decembrie, după trei luni de întrerupere, potrivit Agerpres.

AFP aminteşte că procesul intentat fostului preşedinte, care a demisionat la 11 februarie sub presiunea unei revolte populare, a început la 3 august. Mubarak se află în arest preventiv într-un spital militar la periferia capitalei Cairo.

Fostul ''rais'' este judecat pentru presupusa sa implicare în ordinele de a trage asupra mulţimii în timpul evenimentelor de la începutul lui 2011, soldate oficial cu aproximativ 850 de morţi. El este pasibil de pedeapsa cu moartea dacă este găsit vinovat. Fostul ministru de Interne Habib el-Adli şi şase dintre consilierii săi sunt judecaţi în acelaşi proces cu Mubarak pentru aceleaşi acuzaţii.

Mubarak este acuzat, de asemenea, de corupţie, acuzaţie adusă şi fiilor săi Alaa şi Gamal, şi ei judecaţi împreună cu el.

Ultimele audieri ale acestui procces au avut loc în septembrie. Procedura a fost apoi suspendată din cauza unei cereri de recuzare a preşedintelui instanţei, judecătorul Ahmed Refaat, considerat părtinitor de către avocaţii părţilor civile. Magistratul a fost în cele din urmă menţinut, permiţând astfel reluarea procesului.

Suspendarea audierilor, organizarea de alegeri parlamentare şi violenţele soldate cu victime cu prilejul recentelor proteste au trimis pe planul doi soarta fostului preşedinte, notează France Presse.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-08-28

TAGURI: mubarak, tribunal, procesComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image