2018-12-11 16:11


Muncitorii de la stadionul Maracana au încetat greva

 |  15:07
Muncitorii de la stadionul Maracana au încetat greva

Muncitorii care lucrează pe şantierul stadionului Maracana, supus unui amplu proces de modernizare în vederea Cupei Mondiale de fotbal din anul 2014, au reluat lucrul luni, renunţând la greva pe care au declanşat-o săptămâna trecută, informează Reuters.

Lucrătorii au intrat în grevă miercuri, solicitând condiţii de muncă mai bune, după ce unul dintre colegii lor a suferit arsuri grave, precum şi răni la picioare, după ce un butoi plin cu reziduuri chimice a explodat.

Sindicatul care îi reprezintă a anunţat că consorţiul însărcinat cu efectuarea lucrărilor a acceptat majoritatea solicitărilor muncitorilor, inclusiv îmbunătăţirea securităţii şi a salariilor.

'Suntem mulţumiţi, aşa că am decis să reluăm lucrul', a declarat liderul sindical, Romildo Vieira.

'Termenul pentru finalizarea lucrărilor la Maracana este decembrie 2012. Zilele de grevă nu vor duce la depăşirea acestui termen. Dacă va fi necesar, vom lucra ore suplimentare', a adăugat Vieira.

Acesta a mai spus că numărul muncitorilor de pe şantier ar putea creşte de la 2.000, câţi sunt în prezent, la 3.000, pentru accelerarea lucrărilor, costul total al modernizării ridicându-se la aproximativ un miliard de reali (630 milioane dolari).

Maracana, miticul stadion al Braziliei, urmează să găzduiască meciurile Cupei Confederaţiilor din 2013, arena din Rio de Janeiro urmând să fie, după toate probabilităţile, şi gazda a finalei Cupei Mondiale din anul următor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...