2019-01-22 06:28


Naţionaliştii finlandezi vor banderole şi microcipuri pentru străini

 |  08:43
Naţionaliştii finlandezi vor banderole şi microcipuri pentru străini

Iniţiativa introducerii unor banderole şi microcipuri pentru toţi străinii a declanşat polemici aprinse în rândul presei locale şi societăţii civile în Finlanda. Ideea a fost avansată de Helena Eronen, asistenta unui deputat din partea partidului naţionalist 'Adevăraţii finlandezi'.

Helena Eronen susţine, pe blogul său, că în acest mod va fi facilitată munca poliţiei şi se vor elibera resurse umane, deoarece poliţiştii nu vor mai trebui să solicite în fiecare caz în parte prezentarea documentelor de identitate.

De asemenea, Eronen propune ca fiecare naţionalitate să aibă banderole de culori diferite, cu însemne distinctive, potrivit presei finlandeze. În opinia acesteia, banderole ar trebui să poarte şi suedezii din Finlanda, precum reprezentanţii minorităţilor sexuale. Pentru aceştia din urmă, însemnele ar trebui să fie de culoarea curcubeului.

Asistenta deputatului din partea partidului naţionalist 'Adevăraţii finlandezi' propune în articolul său implantarea unor microcipuri tuturor străinilor care vin în Finlanda.

După ce a provocat un întreg scandal, articolul controversat a fost eliminat miercuri seara de pe portalul amintit. Prin iniţiativa sa, Helena Eronen aminteşte de naziştii germani, care sub ameninţarea cu moartea, îi obligau pe reprezentanţii diferitor categorii ale populaţiei care nu aparţineau rasei ariene să poarte banderole sau alte însemne de identificare, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-06-23

TAGURI: Helena_Eronen, microcip, Finlanda, banderolă
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...