2016-10-25 08:22

ULTIMA ORA


Navele de război ale SUA au trecut fără incidente Strâmtoarea Ormuz

 |  07:37
Navele de război ale SUA au trecut fără incidente Strâmtoarea Ormuz

Marina Statelor Unite a anunţat, joi, că două nave de război americane au traversat Strâmtoarea Ormuz fără probleme. Trecerea de rutină s-a realizat în ciuda ameninţărilor Iranului că va închide această zonă strategică în cazul unor noi sancţiuni internaţionale.

Purtătoarea de cuvânt a Celei de-a Cincea Flote americane, Rebecca Rebarich, a declarat că portavioanele USS John C. Stennis şi crucişătorul cu lansatoare de rachete USS Mobile Bay 'au efectuat o trecere de rutină programată prin Strâmtoarea Ormuz' marţi.  În ciuda unor declaraţii ameninţătoare atât din partea Teheranului, cât şi a Washingtonului în ultimele zile, armata americană nu a vorbit despre nicio tensiune cu forţele navale iraniene.

'Contactele noastre cu Marina iraniană urmează în continuare practicile maritime obişnuite, binecunoscute, conform rutinei şi într-o manieră profesională', a explicat locotenentul Rebarich într-un email transmis de la cartierul general al flotei din Bahrein.  Înainte de a traversa Strâmtoarea Ormuz spre Marea Arabiei, unde urmează să ofere un sprijin aerian forţelor NATO din Afganistan, cele două nave americane au efectuat o oprire în portul Jebel Ali, în Emiratele Arabe Unite.

Trecerea americanilor prin Strâmtoarea Ormuz s-a realizat în condițiile în care Marina iraniană a început, sâmbătă, zece zile de manevre în regiune, în Marea Oman şi în Oceanul Indian. Un avion iranian a 'identificat' un portavion american în zona acestor manevre, conform unui responsabil militar iranian, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-07-05

TAGURI: Iran, SUA, Ormuz, războiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Războiul polițelor RCA, dintre transportatori și ASF, se reaprinde Scandalul dintre transportatori şi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), pe marginea... 10 Oct 2016 | (3)
PNL-PSD: războiul promisiunilor Războiul promisiunilor este în plină desfășurare, odată cu prezentarea programului... 09 Oct 2016 | (7)