2017-01-18 14:44

ULTIMA ORA


Navele de război ale SUA au trecut fără incidente Strâmtoarea Ormuz

 |  07:37
Navele de război ale SUA au trecut fără incidente Strâmtoarea Ormuz

Marina Statelor Unite a anunţat, joi, că două nave de război americane au traversat Strâmtoarea Ormuz fără probleme. Trecerea de rutină s-a realizat în ciuda ameninţărilor Iranului că va închide această zonă strategică în cazul unor noi sancţiuni internaţionale.

Purtătoarea de cuvânt a Celei de-a Cincea Flote americane, Rebecca Rebarich, a declarat că portavioanele USS John C. Stennis şi crucişătorul cu lansatoare de rachete USS Mobile Bay 'au efectuat o trecere de rutină programată prin Strâmtoarea Ormuz' marţi.  În ciuda unor declaraţii ameninţătoare atât din partea Teheranului, cât şi a Washingtonului în ultimele zile, armata americană nu a vorbit despre nicio tensiune cu forţele navale iraniene.

'Contactele noastre cu Marina iraniană urmează în continuare practicile maritime obişnuite, binecunoscute, conform rutinei şi într-o manieră profesională', a explicat locotenentul Rebarich într-un email transmis de la cartierul general al flotei din Bahrein.  Înainte de a traversa Strâmtoarea Ormuz spre Marea Arabiei, unde urmează să ofere un sprijin aerian forţelor NATO din Afganistan, cele două nave americane au efectuat o oprire în portul Jebel Ali, în Emiratele Arabe Unite.

Trecerea americanilor prin Strâmtoarea Ormuz s-a realizat în condițiile în care Marina iraniană a început, sâmbătă, zece zile de manevre în regiune, în Marea Oman şi în Oceanul Indian. Un avion iranian a 'identificat' un portavion american în zona acestor manevre, conform unui responsabil militar iranian, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-07-05

TAGURI: Iran, SUA, Ormuz, războiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image