2017-01-23 10:36


Navigaţia este blocată pe Dunăre. O navă s-a scufundat la Călăraşi

 |  10:23

Directorul Căpităniei Zonale Giurgiu, Florin Oprea, a declarat, luni, că doi marinari au reuşit să se salveze după ce o navă s-a scufundat pe Dunăre, duminică noapte, în zona Chiciu, judeţul Călăraşi. Navigaţia este blocată pe Dunăre, iar accidentul s-a petrecut după ruperea unui pod de gheaţă.

Directorul Căpităniei Zonale Giurgiu a precizat că mai multe nave sunt în pericol după ce au derapat şi au fost luate de gheaţă. "Dunărea este blocată, se navighează în derivă, împreună cu gheaţa", a declarat acesta.

Cei doi marinari aflaţi pe nava care a fost scufundată de gheaţă în zona Chiciu au reuşit să se salveze în ultimul moment, a adăugat directorul Căpităniei Zonale Giurgiu. În momentul în care se pune în mişcare un pod de gheaţă ca cel de la Călăraşi, nu poate fi luată nicio măsură de protecţie, mai ales că în zona Călăraşi şi pe Dunărea fluvială nu există spărgător de gheaţă, a avertizat Oprea.

Totodată, un ponton al bacului a fost împins de gheaţă, pasarela acestuia şi cablurile de susţinere fiind rupte, au precizat reprezentanţii Căpităniei Portului Călăraşi.

Pe Braţul Borcea multe ambarcaţiuni pescăreşti şi de agrement au fost împinse pe mal sau luate la vale de gheaţă, iar în aval de Chiciu, din cauza bucăţilor foarte mari de gheaţă, navele s-au deplasat în aval. "Sunt convoaie cu aproximativ 50 de barje, dar şi nave ale agenţilor economici din Călăraşi ancorate la mal, cărora li s-au rupt legăturile, iar acum navele plutesc pe apă, fiind duse în aval. Toţi au fost notificaţi de Căpitănia Portului Călăraşi înainte de îngheţ să nu intre pe fluviu, cu recomandarea să nu plece la drum şi să-şi găsească loc la ancoră. Avem informaţii că o navă s-ar fi scufundat, iar o alta s-a înclinat periculos. O să avem şi confirmarea acestei situaţii", a afirmat prefectul judeţului Călăraşi, Emil Muşat.

Nava scufundată se numea ADA 1, iar cea înclinată periculos este DUNAV, au declarat surse din rândul oficialităţilor, potrivit Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-13

TAGURI: marinari, Giurgiu, Călăraşi, Dunăre, gheaţă, navăComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image