2018-12-17 02:28


NBA dă în judecată sindicatul jucătorilor

 |  12:24
NBA dă în judecată sindicatul jucătorilor

Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) a anunţat, marţi, că a iniţiat o procedură juridică împotriva sindicatului jucătorilor, sperând astfel să stabilească în faţa unui judecător legalitatea grevei decretate de patronii cluburilor în urmă cu o lună.

NBA a anunţat că sindicatul este acuzat, de asemenea, de "practici incorecte", susţinând că jucătorii nu negociază "cu bună credinţă" cu proprietarii cluburilor în conflictul dintre cele două părţi.

"Aducerea acestei probleme în faţa tribunalului vizează prevenirea utilizării inadmisibile de către sindicat a tacticilor de presiune, împiedicând astfel părţile să negocieze un nou contract colectiv", a declarat vicepreşedintele NBA, Adam Silver.

NBA a anunţat că o grevă a patronilor de cluburi (lock-out) a intrat în vigoare pe 30 iunie, după un nou eşec al negocierilor cu sindicatul jucătorilor. Această grevă a patronilor este prima în NBA din sezonul 1998-1999.

Luni, o întâlnire între protagonişti, prima de la începutul grevei, a fost fără rezultat.

Greva presupune imposibilitatea cluburilor de a mai negocia transferuri sau de a semna contracte cu jucători liberi, neplata baschetbaliştilor, interdicţia impusă jucătorilor de a se pregăti la bazele cluburilor lor şi de a avea contacte cu antrenorii lor.

Proprietarii consideră că 22 din cele 30 de cluburi din NBA suferă pierderi financiare, însă jucătorii refuză reducerea salariilor lor.

Pentru a îndrepta această situaţie, respectiv pierderea anuală a 300 de milioane de dolari, NBA vrea impunerea unui plafon salarial fix, precum şi contracte pe o durată mai scurtă de timp şi fără garanţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...