2016-12-08 14:13

ULTIMA ORA


Nelson Mandela a fost spitalizat

 |  13:04

Fostul preşedinte al Africii de Sud, Nelson Mandela, în vârstă de 93 de ani, a fost spitalizat după ce a acuzat dureri abdominale, a precizat preşedinţia sud-africană, potrivit Agerpres.

„Preşedintele Jacob Zuma doreşte să anunţe că fostul preşedinte Nelson Mandela a fost internat în spital astăzi, 25 februarie 2012”, se arată într-un comunicat al preşedinţiei. „Madiba (porecla dată de cei care-l îndrăgesc pe Mandela – n.r.) se plânge de mai mult timp de dureri de stomac, iar medicii au apreciat că are nevoie de un consult medical de specialitate”, se mai precizează în comunicat.

Nelson Mandela a devenit, în 1994, primul preşedinte de culoare al Africii de Sud, după ce a luptat timp de mai multe decenii împotriva politicii de apertheid din această ţară. În 1993, Mandela a premit Premiul Nobel pentru Pace. La sfârşitul primului mandat prezidenţial, Mandela s-a retras, în 1999, din viaţa politică.

Ultima apariţie publică a acestuia a fost la Cupa Mondială de Fotbal, organizată de Africa de Sud, în 2010. În ultimii ani, el s-a retras la reşedinţa din satul său, aflată în provincia Eastern Cape.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-07-22

TAGURI: nelson mandela, mandela spitalizat, presedinte Africa de Sud, nobel paceComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Preşedintele SRR este internat şi nu poate fi audiat Preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), Ovidiu Miculescu nu... 21 Noi 2016 | (0)
Băsescu are deja Guvern şi aşteaptă alegerile Fostul preşedinte al României ia startul şi anunţă viitorul Guvern format numai din membrii... 06 Dec 2016 | (3)