2017-01-21 02:12

ULTIMA ORA


Nelson Mandela a fost spitalizat

 |  13:04

Fostul preşedinte al Africii de Sud, Nelson Mandela, în vârstă de 93 de ani, a fost spitalizat după ce a acuzat dureri abdominale, a precizat preşedinţia sud-africană, potrivit Agerpres.

„Preşedintele Jacob Zuma doreşte să anunţe că fostul preşedinte Nelson Mandela a fost internat în spital astăzi, 25 februarie 2012”, se arată într-un comunicat al preşedinţiei. „Madiba (porecla dată de cei care-l îndrăgesc pe Mandela – n.r.) se plânge de mai mult timp de dureri de stomac, iar medicii au apreciat că are nevoie de un consult medical de specialitate”, se mai precizează în comunicat.

Nelson Mandela a devenit, în 1994, primul preşedinte de culoare al Africii de Sud, după ce a luptat timp de mai multe decenii împotriva politicii de apertheid din această ţară. În 1993, Mandela a premit Premiul Nobel pentru Pace. La sfârşitul primului mandat prezidenţial, Mandela s-a retras, în 1999, din viaţa politică.

Ultima apariţie publică a acestuia a fost la Cupa Mondială de Fotbal, organizată de Africa de Sud, în 2010. În ultimii ani, el s-a retras la reşedinţa din satul său, aflată în provincia Eastern Cape.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-07-22

TAGURI: nelson mandela, mandela spitalizat, presedinte Africa de Sud, nobel paceComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image