2017-01-18 19:16

ULTIMA ORA


Nereguli la admiterea în Academia de Poliţie. Igaş trimite control la unităţi medicale ale MAI

 |  12:10
Nouă candidaţi la Academia de Poliţie au fost respinşi la concurs, fiindsub baremul de înălţime sau cu afecţiuni oftalmologice, unităţile medicale MAI dinGorj, Dolj, Constanţa, Vrancea şi Braşov care i-au declarat apţi fiindverificate de Corpul de control, la cererea ministrului Internelor.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a dispus, luni, săfie făcute verificări de către Corpul de Control al ministrului la unităţilemedicale ale MAI din judeţele Gorj, Dolj, Constanţa, Vrancea şi Braşov, după cenouă candidaţi la admiterea în Academia de Poliţie "Alexandru IoanCuza" au fost respinşi la vizita medicală pentru neîndeplinirea condiţiilorde înscriere la concurs, se arată într-un comunicat de marţi al ministerului.

Luni, în prima zi a probelor eliminatorii, lacontravizita medicală au fost găsiţi nouă candidaţi care nu îndeplineaucriteriile de selecţie, şase fete fiind sub baremul de înălţime şi trei băieţiavând afecţiuni oftalmologice. Cei nouă candidaţi fuseseră declaraţi apţi decătre unităţile medicale teritoriale pentru înscrierea la admiterea la Academiade Poliţie.

Înaintea începerii admiterii în unităţile de învăţământ ale MAI, ministrulTraian Igaş a cerut ca examinarea candidaţilor să fie făcută cu obiectivitate,corectitudine şi cu respectarea cu stricteţe a regulamentelor specifice.

Prin Ordin al ministrului, anul acesta a fost interzisă acordarea dederogări de la condiţiile şi criteriile stabilite pentru recrutareacandidaţilor.

De asemenea, ministrul Igaş a dispus instalarea de camere video în toatesălile în care se desfăşoară examinarea. Procesul de admitere este observat şimonitorizat de reprezentanţi ai Direcţiei Generale Anticorupţie, DirecţieiGenerale de Informaţii şi Protecţie Internă şi ai Corpului de Control alministrului.

La Academia de Poliţie, pe cele 551 de locuriscoase la concurs s-au înscris 2.653 de candidaţi, dintre care 1.873 băieţi şi780 fete.

Astfel, 203 locuri sunt la Poliţie specializarea "ordine şisiguranţă publică" (15 locuri fiind pentru tineri de etnie maghiară, şasepentru cei de etnie romă şi nouă pentru cetăţeni români aparţinând altorminorităţi naţionale), 50 de locuri sunt la specializarea "Drept", 50de locuri sunt la "Poliţie de frontieră - ordine şi siguranţăpublică" (un loc fiind pentru tineri de etnie romă şi două locuri pentrualte minorităţi naţionale), 10 locuri sunt la specializarea "Poliţie defrontieră - drept", 103 locuri la specializarea "Jandarmi - ordine şisiguranţă publică (trei dintre acestea fiind pentru cetăţeni români de etnieromă, patru pentru alte minorităţi naţionale, iar alte trei sunt alocate SPP)şi 50 de locuri la "Penitenciare".

Facultatea de Pompieri scoate la concurs 55 de locuri pentru bărbaţi,din care zece pentru palestinieni şi cinci pentru cetăţeni din RepublicaMoldova, iar Facultatea de Arhivistică are 30 de locuri, dintre care cinci cutaxă.

La Poliţie au fost înscrişi 1.594 de candidaţi (1.002 băieţi şi 592fete), iar la Poliţia de Frontieră sunt 252 de concurenţi (191 băieţi şi 61fete). La Jandarmerie sunt 512 candidaţi înscrişi (450 băieţi şi 62 fete), laPompieri s-au înscris 129 de candidaţi, iar la Penitenciare sunt 166 decandidaţi (101 băieţi şi 65 fete), potrivit site-ului instituţiei.

Candidaţii la Facultatea de Arhivistică au început examenul în 15 iulieşi îl vor încheia în 30 iulie. La Facultatea de Poliţie şi la Facultatea dePompieri examenul a început duminică 17 iulie, dar se va încheia la datediferite, 30 iulie şi, respectiv, 24 iulie.

Aceştia susţin probe eliminatorii, respectiv testarea psihologică,examinarea medicală şi verificarea aptitudinilor fizice, urmate de probele deevaluare a cunoştinţelor. La sediul Academiei ajung doar dosarele candidaţilordeclaraţi "Apt" din punct de vedere psihologic.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, spunea, în 24martie, la instalarea în funcţie a noii conduceri a Academiei de Poliţie, cămisiunea acesteia este de a reforma din temelie sistemul de învăţământ îndomeniul ordinii şi siguranţei publice, pentru a putea pregăti la standardeeuropene poliţişti, jandarmi şi pompieri.

"Vă cer să construiţi un sistem bazat pe performanţă, exigenţă şidisciplină, să eliminaţi din procesul de pregătire vechile obiceiuri care nu audat rezultate", a fost mesajul transmis atunci de ministrul de Interne.

Comisarul şef de poliţie Ioan Liviu Tăut a fost împuternicit, în martie,pentru o perioadă de şase luni, ca rector al Academiei de Poliţie"Alexandru Ioan Cuza", în locul lui Luca Iamandi. Tot atunci, ŞtefanPrună a fost numit, pentru şase luni, în funcţia de decan al Facultăţii dePoliţie din cadrul Academiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-04-26Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image