2017-01-17 23:37

ULTIMA ORA


Nicolas Sarkozy cere convocarea unui summit UE pentru discutarea crizei din Libia

 |  13:06
Nicolas Sarkozy cere convocarea unui summit UE pentru discutarea crizei din Libia

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a solicitatUniunii Europene convocarea unui summit pentru discutarea unei strategii comuneîn faţa crizei din Libia şi a consecinţelor acesteia în privinţa imigraţiei.

"Franţaa cerut o reuniune a Consiliului European, la care să fie adoptată o strategiecomună faţă de criza libiană, ale cărei consecinţe pot fi foarte grave pentrustabilitatea întregii regiuni", a afirmat Sarkozy, într-o intervenţietelevizată.

În cursulunei vizite în Tunisia, Sarkozy a vorbit, vineri, despre ideea convocării unuiConsiliu European dedicat revoluţiilor arabe, cooperării în cadrul Uniuniipentru Mediterana şi viitorului relaţiilor dintre Europa şi ţările din OrientulMijlociu.

Duminică seară,el a subliniat riscurile de derapaj violent în ţările arabe, după ce situaţiadin Libia s-a degradat semnificativ.

Revoltele"pot foarte bine să degenereze în violenţe şi să ducă la instaurarea dedictaturi şi mai rele decât cele dinainte", a spus el. "Ştim care potfi consecinţele unor astfel de tragedii asupra fluxurilor migratoriiincontrolabile şi a terorismului", a adăugat Sarkozy.

Italia şi-aavertizat partenerii europeni în repetate rânduri în legătură cu riscurileumanitare catastrofale ale crizei din Libia, care riscă să genereze un aflux derefugiaţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-10-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image