2018-12-12 05:00


Nigeria lansează doi sateliţi

 |  07:16
Nigeria lansează doi sateliţi

Nigeria a lansat cu succes doi sateliţi de observare a Pământului, care ar putea fi utilizați pentru monitorizarea vremii într-o regiune devastată de catastrofe naturale.

NigeriaSat-2 şi NigeriaSat-X au fost lansate pe obită la bordul rachetei ruse Dnepr de la o rampă de lansare din oraşul de Yasny, sudul Rusiei.

Nigeria a colaborat cu inginerii din Marea Britanie la acest proiect, iar sateliţii sunt monitorizați de la posturi de comandă din Guildford, Marea Britanie, şi Abuja, Nigeria.

Preşedintele nigerian, Goodluck Jonathan a felicitat lansarea cu succes a sateliților și anumit evenimentul "o alta piatra de hotar în eforturile noastre de a rezolva problemele naţionale prin intermediul tehnologiei spaţiale", relatează BBC.

Imagisticasateliților ar putea aveao varietatedeaplicații, inclusiv monitorizareazonelor predispuse la dezastrenaturale.

Teritoriulnigerianse întinde în Sahel-ul african, o centură de teren pe marginea sudică a deșertului Sahara, unde se pot observa condiții meteorologice extreme. Sahel-ulse caracterizează prin secetă severă în sezonul uscat şi precipitaţii devastatoare în sezonul umed.

Inundaţiile de anul trecut au strămutat aproximativ 500.000 de oameni la nivel național, cei mai multi dintre aceștia fiind din regiunea Sahel.

Sateliti ar putea oferi Nigeriei, de asemenea, capacitatea de a sporisecuritatea alimentelor prinmonitorizarea lunară a culturilor, ar putea îmbunătăți planificarea cererilor de dezvoltare urbană şi să ajute la dezvoltare acapacitatății tehnologice a ţării.

Ambii sateliţi au fost construiți la Surrey SatelliteTechnology Limited(SSTL) în Guildford, în colaborare cu Agenția Națională Nigeriană de Dezvoltare și Cercetare Sapțială(ANNDCS).

Un număr de 26de ingineri nigerieni au lucrat alături deingineri SSTL în Guildford pentru a asambla satelitul NigeriaSat-X de 100 kg. Dr.S.O.Mohammed, şeful ANNDCS, a declarat: "NigeriaSat-2 va spori considerabil capacităţile africane pentru aplicații ale teledetecției, în special, pentru gestionarea resurselor naturale”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-15
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...