2017-01-21 12:53

ULTIMA ORA


Noi ciocniri violente la Atena

 |  07:09
Noi ciocniri violente la Atena

În timpul unei manifestaţii în memoria unui adolescent ucis de un poliţist în 2008, noi ciocniri s-au produs între un grup de protestatari şi poliţie marţi seară, în capitala Greciei, în faţa parlamentului, pe fondul unor sloganuri care provocau la 'insurecţie'.

Poliția a dispersat un grup de tineri îmbrăcaţi în negru care aruncau cu proiectile, după ce aceștia au spart treptele de marmură ale hotelului Marea Britanie, situat în Piaţa Syntagma.

Incidentele s-au petrecut în timp ce parlamentul se afla în şedinţă marţi seară pentru a vota un nou buget de austeritate pentru 2012. Violențele s-au soldat cu aproximativ 20 de răniţi, dintre care zece poliţişti. Forțele de ordine au apelat la gaze lacrimogene şi grenade asurzitoare împotriva manifestanților, efectuând unsprezece arestări.

Protestatarii au ieșit în stradă pentru a comemora moartea lui Alexis Grigoropoulos care la vârsta de 15 ani, la 6 decembrie 2008, a fost ucis de un poliţist. Moartea acestuia a declanșat violențe care au durat mai mult de o lună.

Conform estimărilor autorităților, cortegiul a reunit 2.000 de persoane, în timp ce presa consideră că numărul acestora a fost aproape dublu. Manifestația a avut loc la iniţiativa

anarhiştilor și a unor partide de extremă-stângă, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-12

TAGURI: manifestații, AtenaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image