2018-12-15 19:09


UPDATE. Noi cutremure în Vrancea şi Transilvania

 |  08:03
UPDATE. Noi cutremure în Vrancea şi Transilvania

UPDATE  09.01 Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) a precizat că un alt cutremur cu magnitudinea de 2,4 grade pe scara Richter s-a produs joi dimineaţă, la ora 6.51, în zona Vrancea, la o adâncime de 91 de kilometri. Nistoreşti, Păuleşti, Nereju, Tulnici, Andreiaşu de Jos sunt oraşele apropiate de epicentru, potrivit Agerpres.

Noi cutremure au avut loc, miercuri seară, în decurs de câteva ore, în Vrancea şi Transilvania, cel mai mic având magnitudinea 2.7, iar cel mai mare fiind de 3.3 grade.

Potrivit Institutului Naţional de Fizică a Pământului, patru dintre seisme au fost înregistrate în zona Vrancea, iar unul în Transilvania. Cel mai mare, cu magnitudinea de 3.3,  a avut loc în Vrancea.

Constantin Ionescu, director al INFP, a explicat că, în ceea ce priveşte zona Vrancei, activitatea seismică este normală în această perioadă, situându-se, în medie, la 15 cutremure pe lună.  "Nu înregistrăm o perioadă de intensificare a activităţii seismice, dar nici una de linişte. Este în prezent o activitate normală. Noi nu putem prognoza când va veni următorul cutremur de intensitate mai mare, facem nişte studii, măsurăm activitatea seismică cu activitatea magnetică, dar nu există o corelaţie cu alţi factori. Sunt mulţi care afirmă că va fi un cutremur de şase grade, dar nu spune nimeni că fereastra de eroare în cazul acestor prognoze este de plus minus 5 ani. Din cauza asta nu putem spune când va fi un cutremur peste şase. Putem spune însă că există posibilitatea producerii unui cutremur pe care să-l simţim, cum a fost cel din 2004, de 5,9 grade pe scara Richter, dar care să nu producă pagube. Cutremurele care produc pagube în România sunt cele de peste 7 grade pe scara Richter", a detaliat Constantin Ionescu, potrivit realitatea.net.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-08-28

TAGURI: cutremur, Vrancea, Transilvania
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...