2017-01-22 03:59

ULTIMA ORA


Noi proteste în ţară şi în străinătate

 |  08:39
Noi proteste în ţară şi în străinătate

Noi proteste a avut loc, joi, în Bucureşti şi în ţară, dar și în străinătate, unde manifestanţii au scandat lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale. Pe lângă evenimentele din Piaţa Universităţii, Uniunea Social Liberală a organizat un amplu miting la Arcul de Triumf.

Nu numai în România, dar şi la Viena sau Londra, românii a fluturat drapelul naţional şi au demonstrat, în cursul zilei de joi, în semn de solidaritate cu protestele din ţară.

Protestatarii au cerut demisia actualei puteri, manifestând paşnic, fără incidente, însă pe seară, din nou, au avut loc ciocniri violente între manifestanţi şi jandarmi.

Jandarmeria şi Poliţia nu vor interveni în forţă cât timp persoanele aflate în Piaţa Universităţii se manifestă paşnic şi civilizat, a precizat secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ioan Dascălu.

Cu toate acestea, protestatarii, care scandau 'Nu plecăm', au fost împrăştiaţi din piaţă în jurul orei 23,00. Aceștia au încercat să blocheze cu garduri carosabilul, în momentul în care forțele de ordine au intervenit pentru a elibera zona. Manifestanții au scandat 'Ruşine să vă fie' şi 'De ce, de ce, de ce ne provocaţi' în momentul în care forţele de ordine înaintau treptat spre Piaţa Romană.

De asemenea, tot joi, în momentul în care manifestanţii de la mitingul USL, venind dinspre Piaţa Victoriei pe bd. Magheru, s-au alăturat celor din Piaţa Universităţii, poliţia a încercat să-i împiedice să pătrundă în zonă. Noii veniți au blocat însă carosabilul şi s-au alăturat celor aproximativ 700 de persoane aflate deja în Piaţa Universității, așezând pe jos steaguri tricolore pentru a împiedica jandarmii să intervină. Deși prin Piaţa Universităţii s-a putut circula, joi seară, oamenii au ocupat carosabilul unde s-au prins într-o horă, în mijlocul ei fluturând steaguri tricolore. Protestatarii au scandat 'Demisia', 'Libertate', 'Vrem o ţară ca afară'', ''Nu confiscaţi Piaţa Universităţii'', ''Suntem prizonierii inconştienţei voastre'', 'Plecaţi şi ne lăsaţi', 'Anticipate', etc.

Două persoane au fost reţinute, până la ora 20,00, pentru port de arme albe, iar alte trei pentru că aveau asupra lor sticle incendiare, potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, relatează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-24

TAGURI: proteste, țară, străinătate, BucureștiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image