2018-12-19 16:06


Nokia concediază 120 angajaţi din Cluj. Activitatea centrului de cercetare va fi ''diminuată complet''

 |  12:58
Nokia concediază 120 angajaţi din Cluj. Activitatea centrului de cercetare va fi ''diminuată complet''
Producătorul finlandez de telefoane mobile Nokia va concedia circa 120 deangajaţi din centrul de Cercetare şi Dezvoltare din Cluj, iar activitatea unităţiiva fi "diminuată complet" până la finele trimestrului al treilea, caparte a procesului de aliniere la noua strategie a grupului.

"Ca parte a procesului de aliniere la strategia Nokia, se estimează căanunţul privind reducerea forţei de muncă va avea impact asupra sitului deCercetare şi Dezvoltare aflat în cadrul Olympia Business Center din Cluj. Sepreconizează că vor fi afectate aproximativ 120 de persoane. Nokia estimează căpână la sfârşitul trimestrului al treilea 2011, proiectele curente desfăşurateîn această locaţie vor fi diminuate complet ", se arată într-un comunicatal companiei.

Nokia precizează că operaţiunile de cercetare şi dezvoltare din România vorcontinua să fie derulate în alte centre de la nivel mondial şi că nu suntplanificate niciun fel de schimbări la nivelul fabricii de la Jucu.

De asemenea, producătorul de telefoane mobile preconizează consolidareaactivităţii de cercetare şi dezvoltare de produse, astfel încât fiecare săcapete un rol şi o misiune mai clare şi estimează că anumite centre dedezvoltare se vor extinde, în vreme ce altele îşi vor diminua sau îşi vorînchide activitatea.

Măsurile luate de compania finlandeză fac parte din obiectivul propus de areduce cu un miliard de euro cheltuielile operaţionale neauditate IFRS alediviziei Servicii şi Dispozitive.

Toţi angajaţii care ar putea fi afectaţi de planurile de reducere vor putearămâne pe statele de plată Nokia până la sfârşitul anului 2011, se mai arată încomunicat.

"Reducerea de personal se estimează că se va desfăşura în etape, pânăla sfârşitul anului 2012, în concordanţă cu dezvoltarea portofoliului deproduse şi servicii ale companiei. În acest interval de timp, Nokiaintenţionează să îşi extindă capacitaţile de dezvoltare a dispozitivelorinteligente bazate pe platforma Windows Phone, gama extinsă de terminale mobileşi portofoliul de servicii", conform companiei.

Potrivit unor informaţii anterioare, angajaţii grupuluiNokia se pregătesc pentru cel mai amplu program de concedieri din ultimii 20 deani, producătorul finlandez de telefoane mobile, cel mai mare din lume, urmândsă anunţe desfiinţarea a până la 6.000 de locuri de muncă, din totalul de130.000 la nivel global. Posturile luate în calcul pentru desfiinţare sunt îndomeniul cercetare şi dezvoltare, iar măsura vine în contextul lansării unuiparteneriat cu grupul american Microsoft.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639244-01-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...