2017-01-19 13:33

ULTIMA ORA


Norma de hrană pentru poliţişti, redusă cu aproximativ 550 lei. Salariul maxim al unui poliţist va fi de 1.200 lei

 |  15:00
Norma de hrană pentru poliţişti, redusă cu aproximativ 550 lei. Salariul maxim al unui poliţist va fi de 1.200 lei

Sindicaliştiidin poliţie ameninţă cu proteste, după ce au fost anunţaţi printr-un documentîntocmit de Direcţia Financiară din cadrul MAI şi semnat de ministrul TraianIgaş le este redusă norma de hrană cu aproximativ 550 de lei, măsura fiindmotivată de lipsa fondurilor.

Sindicaliştiidin poliţie ameninţă cu proteste, după ce au fost anunţaţi printr-un documentîntocmit de Direcţia Financiară din cadrul MAI şi semnat de ministrul TraianIgaş le este redusă norma de hrană cu aproximativ 550 de lei, măsura fiindmotivată de lipsa fondurilor.

LiderulPro Lex, Vasile, Lincu, a declarat că s-a interesat la MinisterulAdministraţiei şi Internelor în legătură cu această măsură şi i s-a comunicatcă măsura a fost luatăpentru că nu sunt fonduri pentru plata integrală a acestor venituri.

Lincua făcut referire la Legea 69/2010 care prevede că MAI are obligaţia, pentru ase încadra în buget, să ajusteze sporurile facultative şi care nu sunt încuantum fix, respectvi salariul de merit ţi de execelenţă. Liderul sindical asusţinut că în continuare se vor da aceste salarii de merit şi de excelenţă.

Ela precizat că un salariude excelenţă înseamnă 50% din venitul salarial şi este acordatpentru cinci la sută din personal, 90% dintre cei care-l încasează fiind şefi.

VasileLincu a mai spus că salariul de merit reprezintă 20 la sută din salariu şi esteplătit pentru 30 la sută din efectiv.

Potrivitlui Lincu, acest salariu de excelenţă înseamnă un salariu primit de un poliţistîn execuţie.

Ela precizat că în notaministerului se arată că diferenţa oprită din norma de hrană va fi dată lasfârşitul lunii iunie sau luna viitoare, dar a subliniat căacest lucru este posibil să nu se întâmple pentru că nu sunt fonduri.

Toţi angajaţii MAI afectaţi de reducerea normei de hrană, unpoliţist va câştiga maximum 1.200 lei

Toţiangajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor vor fi afectaţi dereducerea normei de hrană de la 720 la 130 de lei, venitul lunar al unuiangajat urmând să ajungă la maximum 1.200 de lei.

LiderulSindicatului Pro Lex, Vasile Lincu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, căreducerea normei de hrană, măsură dispusă printr-un document emis de DirecţiaFinanciară din cadrul MAI şi semnat de ministrul Traian Igaş, va afecta peste 100.000 de persoane,adică pe toţi angajaţii ministerului.

Potrivitacestui document, norma de hrană va fi redusă de la 720 la 130 de lei în lunaiunie, fără a se specifica ce urmează să se întâmple din luna următoare.

Dupăaceastă diminuare a veniturilor, un poliţist va câştiga între 800 şi 1.200 delei lunar.

"Dincolode efectele neacordării normei de hrană cuvenite pentru luna iunie, apreciem cămăsura are rolul de a testa gradul de suportabilitate al poliţistului românameninţat cu destituirea", a spus Lincu.

Larândul său, secretarul general al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şiPersonalului Contractual (SNPPC), Toader Paraschiv, a susţinut că norma dehrană era o măsură compensatorie acordată poliţiştilor de mai mult timp.

Potrivitlui Paraschiv reducerea normei de hrană duce la o diminuare a veniturilor cuaproximativ 30%.

PremierulEmil Boc a solicitat Corpului de Control să efectueze o anchetă la MinisterulAdministraţiei şi Internelor (MAI), legată inclusiv de modul de calcul alsalariilor pentru unii angajaţi. Acest control a fost demarat din 19 mai.

Ministrulde resort, Traian Igaş, a declarat, marţi, că restructurarea MAI trebuie făcutăneapărat, întrucât în caz contrar există riscul să nu mai poată fi plătite înintegralitate salariile celor angajaţi în structurile MAI.

Acestaa mai precizat că restructurările ar fi trebuit făcute de mulţi ani şi că lipsareorganizării a condus la situaţia în care România are cu o sută de poliţişti la 100.000 delocuitori, peste media europeană.

Întrebatdacă mai sunt suficienţi bani pentru plata angajaţilor din structurile MAI dela 1 iulie, ministrul a evitat să dea un răspuns exact, susţinând că nu doreştesă discute despre cifre şi că în momentul când va anunţa numărul celor care vorfi disponibilizaţi va oferi toate detaliile legate de acest aspect.

TraianIgaş declara, luni, la Guvern, că angajaţii MAI vor primi în luna decembriesalarii reduse cu 30 la sută dacă programul de disponibilizare a poliţiştilornu va fi derulat.

CameraDeputaţilor nu a adoptat, marţi, proiectul de lege privind disponibilizăriledin MAI, fiind înregistrate 150 de voturi "pentru", 132"împotrivă" şi opt abţineri. Pentru adoptare ar fi fost necesare 167de voturi favorabile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-08-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SPIRIDON
03 Iun 2011

Minunat!Voi cand platiti salariile restante????Domnul Georgian, director general ce spune????

Adauga un comentariu

Random image