2017-01-18 16:58

ULTIMA ORA


Norul radioactiv de la Fukushima a ajuns în România

 |  13:03
Norul radioactiv de la Fukushima a ajuns în România

Norul radioactiv de la centrala nucleară japonezăFukushima a ajuns în România, susţin specialiştii de la "InstitutuluiGerman de Cercetări pentru Mediu", care afirmă că particulele se află înprezent la 2500 de metri altitudine.

Specialiştiiafirmă că în cazul în care va ploua, substanţele radioactive vor ajunge în solşi în apă. Masa de aer poluat din Japonia va străbateRomânia în două zile. Acum norul de particule radioactive se află la 2500 demetri altitudine, iar mâine vom avea un altul la 5000 de metri.

Dinfericire monitorizările de până acum nu ne dau motive de îngrijorare. În cazulsolului specialiştii prelevează zilnic probe. Acestea ajung în laboratoare,unde sunt uscate la o temperatură de 100 de grade Celsius. Imediat solul estedozat iar apoi analizat. Rezultatele analizelor sunt liniştitoare: cantitatea de izotopi este de sutesau chiar mii de ori mai mică decât cota de alarmă.Probleme pot apaăea însa în timp şi când cantităţile radioactive sunt mari,pentru că particulele de Cesiu 137 şi Iod 131 pot fi asimilate de om. Iodul seduce în tiroidă, iar cesiul peste tot în organism. Daca iodul e periculos doarcâteva zile, Cesiul rămâne radioactiv 30 de ani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639241-01-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image