2016-12-09 19:35

ULTIMA ORA


Norvegia: Demisia șefei PST după dezvăluirea unor informaţii clasificate

 |  10:51
Norvegia: Demisia șefei PST după dezvăluirea unor informaţii clasificate

Janne Kristiansen, șefa serviciului norvegian de securitate internă (PST), a demisionat miercuri seara în urma unei declarații în care a făcut publice informaţii confidenţiale. Kristiansen a dezvăluit, în cursul unei audieri parlamentare, că țara sa are agenţi secreţi în Pakistan.

Deja ţinta criticilor pentru lipsa de informaţii referitoare la pregătirea de către extremistul de dreapta Anders Behring Breivik a atacului sângeros soldat cu 77 de morţi în luna iulie în Norvegia, Janne Kristiansen a declarat că Oslo are agenţi secreţi în Pakistan, fără să precizeze motivul prezenţei acestora pe teritoriul pakistanez. Șefa PST a făcut această dezvăluire miercuri dimineaţa, în cursul unei audieri parlamentare.

Însă, fiind un aliat important al SUA, Norvegia are sute de trupe în operaţiunea condusă de NATO în Afganistan.  'Şefa PST, Janne Kristiansen, l-a informat pe ministrul justiţiei că demisionează. Motivul este posibila încălcare a confidenţialităţii prin dezvăluirea de informaţii clasificate', precizează un comunicat al Ministerului Justiţiei.

Kristiansen a declarat că agenţia de informaţii a forţelor armate norvegiene, serviciul E, deja acţionează în Pakistan, după ce a fost întrebată dacă Norvegia ar trebui să aibă contacte cu serviciile secrete pakistaneze, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-12

TAGURI: Janne_Kristiansen, PST, informații, Pakistan, agenți, NorvegiaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Inedit: Biserica Catolică, amendată pentru fraudă Biserica Catolică din Norvegia a fost condamnată luni la plata unei amenzi de peste 110.000 de... 28 Noi 2016 | (0)
Un avion cu 74 de pasageri s-a prăbușit în Pakistan Un avion de pasageri al unei companii aeriene pakistaneze s-a prăbușit în nordul Pakistanului,... 07 Dec 2016 | (0)