2018-12-13 20:40


Norvegia renunţă la jocurile de calculator cu elemente de violenţă

 |  13:48
Norvegia renunţă la jocurile de calculator cu elemente de violenţă

Mai multe magazine din Norvegia s-au decis să elimine de pe rafturile lor jocurile de calculator care conţin elemente de violenţă, după ce autorul masacrului din 22 iulie a.c., Anders Behring Breivik, a scris în jurnalul său postat pe internet că pregătindu-se de atac a jucat timp de aproape un an unul din aceste jocuri, potrivit Gameranx.com.

'Am scos deja de pe rafturi 51 de articole. Săptămâna trecută, toate magazinele noastre le-au scos din vânzare pentru o perioadă nedeterminată', a declarat directorul Departamentului vânzări din cadrul uneia din cele mai importante reţele de larg consum din această ţară scandinavă, Coop Norway Retail, Inge Stokke, informează Agerpres.

Decizia managementului companiei a fost dictată în principal de sentimentul de solidaritate cu familiile victimelor acestei tragedii teribile, care s-a abătut brusc asupra Norvegiei, a mai spus el.

Printre jocurile scoase din vânzare figurează World of Warcraft şi Call of Duty 4: Modern Warfare, menţionate în însemnările norvegianului de 32 de ani care a curmat viaţa a circa 77 de concetăţeni ai săi în dublul atac de la Oslo şi insula Utoeya.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...