2017-01-23 14:55


Nouă incendii s-au produs de Crăciun în Botoşani

 |  10:56
Nouă incendii s-au produs de Crăciun în Botoşani

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Dorina Lupu, a declarat, luni, că nouă incendii au avut loc în prima zi de Crăciun, în judeţul Botoşani, iar pentru stingerea acestora au intervenit 70 de pompieri şi nouă membri ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

În noaptea de duminică spre luni, în gospodăria unei femei din satul Străteni din comuna Lozna, a avut loc cel mai mare incendiu. Pagubele au fost estimate la aproximativ 30.000 lei, în condițiile în care flăcările au distrus acoperişul casei, opt uşi din lemn, cinci ferestre, aparatura electrocasnică şi mobilierul din bucătărie şi un dormitor. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un jar căzut din sobă pe materiale combustibile. 

 ''La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi, cu două autospeciale cu apă şi spumă. La sosirea gărzii de intervenţie, incendiul se manifesta la acoperişul casei, dar şi în interiorul clădirii. Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au acţionat 12 pompieri şi doi membri ai serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din comună, mai bine de patru ore'', a explicat purtătorul de cuvânt al ISU.

În perioada 23 - 26 decembrie, lucrătorii ISU au intervenit în 46 de situaţii de urgenţă, iar pagubele materiale totale produse de foc au fost estimate la peste 80.000 lei, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-05-20

TAGURI: incendii, Botoșani, CrăciunComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image