2018-12-15 13:29


Nouă persoane vor decide majorarea rezervei de aur

 |  07:38
Nouă persoane vor decide majorarea rezervei de aur

Nouă membri ai Consiliului de Administraţie a Băncii Naţionale vor decide majorarea rezervei de aur a BNR, conform declarațiilor de luni seară ale preşedintelui Băsescu legate de proiectul Roşia Montana.

Cei nouă membri ai Consiliului de Administraţie a Băncii Naţionale au fost numiţi în octombrie 2009 de Parlament pentru un mandat de 5 ani. Conducerea executivă este asigurată de Mugur Isărescu, guvernator al BNR din 1990, Florin Georgescu, prim viceguvernator, la al doilea mandat, Bogdan Olteanu, viceguvernator la primul mandat şi Cristian Popa, viceguvernator la al treilea mandat, conform Ziarului Fianciar.

Consiliul de Administraţie mai cuprinde: prof. Universitar la ASE Marin Dinu, prof. univ.Nicolae Dănilă, fost preşedinte al celei mai mari bănci din România- BCR-, prof. univ. Virgiliu Stoenescu, conferenţiar universitar Agnes Nagy şi Napoleon Pop.

Decizia de a se mări rezerva de aur, trebuie să întrunească minim cinci voturi.

Rezerva valutară a BNR este acum de 103 tone de aur cu o valoare de piaţă de 3,8 mld. euro.

În subsolul sediului central al Băncii Naţionale se află jumătate din rezervă, iar cealaltă jumătate se află depozitată la bănci centrale din Europa, în special la Banca Angliei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-23
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...