2019-03-19 08:13


Noul leac pentru depresie: iaurtul

 |  18:29
Noul leac pentru depresie: iaurtul

Iaurtul probiotic, renumit pentru faptul că ajută la menţinerea sănătăţii tractului intestinal, ar putea fi utilizat şi în tratamentul contra depresiei, potrivit unui studiu recent, realizat de cercetătorii de la University College Cork din Irlanda.

Autorii acestui studiu au constatat că bacteriile din tractul intestinal au un efect direct asupra sănătăţii creierului şoarecilor, iar acest efect ar putea să existe şi în cazul oamenilor, potrivit Mediafax. Dacă creierul uman este influenţat în acelaşi fel, savanţii irlandezi consideră că această descoperire ar putea conduce la un nouă modalitate de tratare a depresiei şi a altor maladii care cauzează apariţia stării de anxietate.

În cadrul acestui studiu, savanţii irlandezi au hrănit şoarecii cu un tip de "supă" ce conţinea Lactobacillus rhamnosus JB-1, o specie de bacterie care trăieşte în sistemul digestiv uman. Şoarecii hrăniţi cu acest tip de supă au prezentat mai puţine semne de stres, anxietate şi depresie, în comparaţie cu cei hrăniţi cu o supă obişnuită.

John Cryan, coordonatorul studiului, a declarat pentru LiveScience: "Afectând aceste bacterii intestinale, poţi obţine un spectru robust şi destul de larg de efecte asupra reacţiilor chimice cerebrale şi asupra comportamentului. Fără a extrapola, acest lucru deschide calea spre obţinerea unor noi terapii care ar putea trata bolile psihice. Pacienţii ar putea mânca un iaurt probiotic în loc să ia antidepresive".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-03-31
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...