2019-01-22 21:03


Numărul românilor care au plecat în străinătate cu contract de muncă s-a triplat -firmă de recrutare

 |  18:18
Numărul românilor care au plecat în străinătate cu contract de muncă s-a triplat -firmă de recrutare

Numărulromânilor care au plecat în străinătate cu contract de muncă a crescut de treiori în 2010, comparativ cu anul trecut, în condiţiile în care tot mai mulţiromâni au căutat o soluţie de creştere a veniturilor printr-un loc de muncă înstrăinătate, potrivit firmei de recrutare Thera Group.

PotrivitThera Group, românii au optat pentru un loc de muncă înafara României şi dindorinţa de a-şi îmbunătăţi condiţiile de viaţă.

"Recesiuneaeconomică a împins mulţi români să opteze pentru un loc de muncă înstrăinătate, care oferă condiţii şi remuneraţii mai bune decât cele pe care leputeau obţine în ţară", a declarat directorul general al firmei derecrutare a forţei de muncă pentru străinătate, Cristian Tudorache.

Celemai populare programe de recrutare ale firmei au fost cele de tipwork&travel pentru Spania şi Grecia şi locurile de muncă oferite îndomeniul hotelier sau agricultură. Mulţi aplicanţi au ales ţările nordice(Norvegia, Suedia şi Danemarca), cele mai căutate posturi fiind de şoferiprofesionişti, specialişti în domeniul petrolier şi construcţii.

"Pentruprogramele de tip work&travel în Spania, adresate studenţilor pentru vara2011, avem deja aproape toate locurile ocupate încă de luna aceasta", aspus Tudorache.

TheraGroup a deschis în acest an două agenţii în Cluj-Napoca şi Bucureşti şi şi-atriplat numărul de angajaţi. Anul viitor, firma vrea să se extindă în Româniaşi să îşi diversifice gama de servicii din zona resurselor umane.

Firmaestimează că va înregistra în acest an o cifră de afaceri de peste 700.000 delei, de opt ori mai mare decât cea de anul trecut, iar pentru 2011reprezentanţii firmei de recrutare prevăd un trend ascendent al afacerilor.

FirmaThera Group a fost infiinţată în 2007 şi operează prin agenţii proprii înBucureşti, Constanţa şi Cluj-Napoca.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-02-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...