2017-01-24 01:05


O aeronavă cargo a doborât doi stâlpi pe Aeroportul Timişoara

 |  09:38
O aeronavă cargo a doborât doi stâlpi pe Aeroportul Timişoara

O aeronavă cargo, care transporta colete de la Sofia, a doborât marți doi stâlpi de iluminat, în timp ce efectua manevrele de parcare pe Aeroportul Internaţional 'Traian Vuia' din Timişoara. Miercuri, autoritățile au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele incidentului produs pe platforma aeroportuară. 

Piloţii avionului nu au respectat indicaţiile dispecerului de sol şi nici balizajul luminos, lovind cu aripa dreaptă doi stâlpi de iluminat pe care i-au culcat la pământ, potrivit primelor informaţii furnizate de reprezentanţii aeroportului.

''Aeronava cargo a aterizat în siguranţă, dar în timp ce rula spre parcare nu a respectat indicaţiile de la sol'', a explicat  Nicoleta Trifan, purtător de cuvânt al aeroportului. Avionul a suferit avarii serioase la o aripă, existând riscul producerii unei deflagraţii datorită poziției rezervoarelor cu combustibil.

Un alt aparat de zbor, care aparţine aceleiaşi companii străine, a preluat coletele.

Nu au existat victime, iar cauzele care au dus la producerea incidentului şi valoarea prejudiciului creat vor fi stabilite de o comisie, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-05-21

TAGURI: aeronavă, Tămișoara, aeroportComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image