2017-01-18 01:24

ULTIMA ORA


O clădire guvernamentală din România a adăpostit o închisoare secretă a CIA

 |  09:46
O clădire guvernamentală din România a adăpostit o închisoare secretă a CIA

CIA a folosit o clădire guvernamentală din România aflată în nordul Bucureştiului, într-un cartier rezidenţial aglomerat, la câteva minute distanţă de centrul capitalei, drept închisoare improvizată pentru cei mai ''valoroşi'' deţinuţi ai săi.

Guvernul român a încercat mult timp să protejeze faptul că ani de zile CIA a folosit o clădire guvernamentală - sub numele de cod 'Bright Light' - drept închisoare pentru membrii Al-Qaida, precum Khalid Sheikh Mohammed, creierul atentatelor din 11 septembrie din SUA, şi alţii, înainte de a fi transferaţi la Guantanamo Bay, în Cuba, în 2006, potrivit unor foşti oficiali ai serviciilor secrete.

Subiectul unei posibile închisori CIA în România a fost larg dezbătut, dar coordonatele locului nu au fost niciodată făcute publice.

Postul public german de televiziune ARD și Associated Press au localizat fosta închisoare, unde se presupune că s-au aplicat tactici dure de interogare. ARD va transmite joi un program privind închisoarea CIA din România, informează Agerpres.

Închisoarea CIA din România ar fi funcţionat în clădirea în care în prezent se află Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS), potrivit Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-24

TAGURI: CIA, închisoare, RomâniaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GOGU
09 Dec 2011

Jigodie mai esti mai leon ardo ! De unde stii tu as ta ?! Esti sigur ca aia a u dreptate sau sint binei ntentionati ? Dar daca sc riai, cade-ti-ar mina cu care faci....scriitura, c a ''ar fi'', crapai ? Idi otule ! Intreaba-l ma pe bucura ca stie el mai mul te ! Lua-v-ar dracu de ne spalati nadusiti ! Stie el bucura cine naduseste mult si fara motiv !

Adauga un comentariu

Random image