2018-12-10 06:27


O echipă de experţi ai FMI efectuează în perioada 7-20 aprilie o misiune tehnică la sediul ANAF

 |  13:50
O echipă de experţi ai FMI efectuează în perioada 7-20 aprilie o misiune tehnică la sediul ANAF

O echipă de experţi ai FMI efectuează,în perioada 7-20 aprilie, o misiune tehnică la sediul ANAF, pentru a acordaasistenţă în legătură cu metodele indirecte de control şi creşterea gradului deconformare în rândul persoanelor fizice cu venituri sau averi mari, a anunţatagenţia.

"Misiunea FMI se desfăşoară înconformitate cu angajamentele asumate de Guvern în cuprinsul Scrisoriisuplimentare de intenţie agreată cu Fondul la 10 martie. Această misiune are cascop monitorizarea stadiului implementării recomandărilor formulate de experţiiFondului în cuprinsul raportului misiunii anterioare a FMI, pe aceeaşi temă,organizată la Bucureşti în perioada 24 ianuarie - 4 februarie 2011",se arată într-un comunicat al ANAF.

ANAFprecizează că misiunea vizează, totodată, asigurarea "suportuluidocumentar" pornind de la buna practică internaţională în domeniu necesarelaborării procedurii de analiză de risc care va conduce la selectareapersoanelor fizice ce vor fi verificate, elaborarea unui proiect de organizareinternă a structurii responsabile cu verificarea situaţiilor fiscale personale,în cadrul ANAF, precum şi o analiză a pregătirii profesionale necesarăinspectorilor fiscali în vederea aplicării corecte a metodelor indirecte decontrol.

"Sunt foarte mulţumit că am reuşit săconturez această direcţie de control din cadrul ANAF, care va verifica acelepersoane fizice care realizează venituri mari sau au averi considerabile şicare nu plătesc statului impozitele aferente. Inspectorii fiscali ai acesteidirecţii au beneficiat şi beneficiază în continuare de experienţa unorspecialişti precum cei de la FMI. Mi-am propus ca aceastădirecţie să funcţioneze la standarde internaţionale şi de aceea experţii carele vor oferi consultanţă inspectorilor fiscali români provin din ţări undeaceste verificări se fac de zile (sic) şi cu rezultate foarte bune: de la IRS -SUA şi de la Fiscul francez", a declarat în comunicat preşedintele ANAF,Sorin Blejnar.

Guvernul adecis, la finele anului trecut, că persoanele fizice ale căror venituri realedepăşesc cu cel puţin 50.000 lei sumele declarate vor plăti impozit de 16%aplicat la diferenţa dintre cele două valori.

Guvernul aaprobat normele de verificare a marilor averi, aplicabile începând cu acest an.În luna martie Executivul a aprobat normele de verificare a persoanelor cuvenituri mari, iar procedurile vor fi aplicate din acest an, potrivitpurtătorului de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-07-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...