2017-01-20 10:04

ULTIMA ORA


O europarlamentară cehă avertizează că Timoşenko ar putea fi otrăvită

 |  11:01

Suzanne Roytova, europarlamentară cehă şi fost ministru al Sănătăţii, avertizează că ex-premierul ucrainean Iulia Timoşenko ar putea fi otrăvită în închisoarea din Harkov. De asemenea, Evghenia Timoşenko, fiica fostului premier ucrainean, bănuieşte că mama ei este otrăvită în închisoarea unde ispăşeşte o sentinţă de şapte ani, condamnare pe care Uniunea Europeană o consideră motivată politic.

Declaraţia lui Roytova vine după ce Evghenia Timoşenko a susţinut în repetate rânduri că are impresia că mamei sale i se administrează o substanţă toxică în doze mici.

Aceste suspiciuni apărute în contextul posibilei otrăviri a fostului preşedinte al Ucrainei, Viktor Iuşcenko, (2005-2010) în timpul campaniei electorale, ar putea fi confirmate sau infirmate în cazul Iuliei Timoşenko după efectuarea unui examen toxicologic, a subliniat europarlamentara cehă. 'Ar fi bine ca astfel de examene să fie efectuate cu regularitate, ar fi ca o măsură de precauţie, pentru că, ţinând cont de cele întâmplate în cazul dlui Iuşcenko, suspiciunile că Iulia Timoşenko ar putea fi otrăvită cu premeditare, cu doze mici, nu poate fi subestimată', a declarat Roytova.

Potrivit oficialului ceh, opinia publică internaţională ar trebui să ceară puterii de la Kiev efectuarea unor examene toxicologice independente. Totodată, Roytova a adăugat că până la sfârşitul acestei săptămâni ar urma să fie făcute publice rezultatele Comisiei medicale internaţionale cu privire la starea de sănătate a Iuliei Timoşenko.

În colonia de femei Kacianovka din regiunea Harkov, 480 km distanţă de Kiev, o echipă de medici străini (canadieni şi germani) au supus-o la un examen medical pe fosta şefă a executivului ucrainean la 16 februarie.

Medicii germani i-au identificat o hernie de disc şi au stabilit că Iulia Timoşenko are nevoie de o operaţie urgentă în afara închisorii, însă Ministerul Sănătăţii de la Kiev consideră nu există motive pentru o intervenţie chirurgicală imediată. În acest context, avocaţii şi familia Iuliei Timoşenko resping afirmaţiile oficialilor de la Kiev, susţinând că fostul prim-ministru are grave probleme de sănătate, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-07-10

TAGURI: Iulia_Timoşenko, Harkov, otrăvită, KievComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image