2018-10-16 19:56


O firmă a Iuliei Timoşenko, implicată în asasinarea unui deputat

 |  15:58
O firmă a Iuliei Timoşenko, implicată în asasinarea unui deputat

Una din firmele fostului premier ucrainean Iulia Timoşenko, în prezent unul din liderii opoziţiei, condamnată recent la 7 ani de închisoare pentru abuz de putere în semnarea contractelor gaziere cu Rusia în ianuarie 2009, poartă responsabilitatea asasinării unui deputat în 1996, potrivit unui înalt oficial al Parchetului General de la Kiev.

Adjunctul procurorului general Renat Kuzmin a explicat că 'banii au fost transferaţi în conturile ucigaşilor de către o societate aparţinând lui Lazarenko (Pavel, fost prim-ministru) şi Timoşenko'.

Rolul jucat de Iulia Timoşenko în acest caz necesită să fie elucidat, în condițiile în care Lazarenko, fost comanditar al uciderii deputatului Evgheni Şcerban, este încarcerat în SUA pentru spălare de bani.

'Toate acestea trebuie să fie verificate cu atenţie. Noi cerem ajutorul procurorilor americani în această afacere. (…) Timoşenko şi Lazarenko ca parteneri de afaceri se ocupau pe atunci cu distribuirea gazelor în Ucraina (...) Iulia Timoşenko era susţinută de premierul Lazarenko. Deputatul Şcerban era unul din cei care se opuneau acestui grup', a completat adjunctul procurorului general. Timoşenko a fost condamnată în luna octombrie la şapte ani de închisoare, după ce a fost încarcerată în august, pentru că în perioada când era prim-ministru a încheiat acorduri gaziere cu Rusia, considerate în dezavantajul ţării sale. De asemenea, Timoşenko este vizată de o serie de alte anchete judiciare, inclusiv deturnare de fonduri şi evaziune fiscală pentru acte datând din anii 1990. Fiindcă UE întrevede motive politice în desfășurarea acestor anchete, dosarele penale împotriva lui Timoşenko au provocat o criză fără precedent în relaţiile între Ucraina şi Bruxelles, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-03-21

TAGURI: Timoşenko, firmă, asasinat
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...