2017-01-18 10:22

ULTIMA ORA


Justiţia din Germania solicită ridicarea imunităţii preşedintelui Christian Wulff

 |  07:47
Justiţia din Germania solicită ridicarea imunităţii preşedintelui Christian Wulff

Parchetul din Hanovra a solicitat joi ridicarea imunităţii preşedintelui german, în urma unor acuzaţii de corupţie. Fiindcă Parchetul nu poate iniţia proceduri împotriva preşedintelui republicii, Christian Wulff poate fi adus în faţa instanţei numai dacă deputaţii Bundestagului  îi ridică imunitatea.

"După o verificare cuprinzătoare de noi documente, precum şi evaluarea unor articole în mass-media, Parchetul din Hanovra consideră că există suficiente fapte provocând suspiciune de abatere de la îndatoririle de serviciu sau beneficii de profit" în legătură cu Wulff, se arată într-un comunicat.

Acuzat că a fi profitat de poziţia sa de şef al guvernului din Saxonia Inferioară pentru a obţine avantaje financiare diverse, încercând apoi să acopere aceste afaceri, preşedintele Germaniei se află, începând de la mijlocul lunii decembrie, sub tirul criticilor mass-media. Acesta a încercat să facă presiune asupra jurnaliştilor pentru a-i împiedica să facă noi dezvăluiri, după ce a ascuns un împrumut şi a profitat de vacanţe gratuite de la antreprenori bogaţi.

Din cauza unor suspiciuni de corupţie pentru fapte comise între 2007 şi 2009, la mijlocul lunii ianuarie, justiţia germană a percheziţionat locuinţa fostului său purtător de cuvânt în perioada în care Wulff era la rândul său şef al guvernului regional, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-04-20

TAGURI: Christian_Wulff, Germania, imunitateComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image