2017-01-21 21:47

ULTIMA ORA


„O lume albă, albă” – Cântecul minerilor uitaţi

 |  17:34
„O lume albă, albă” – Cântecul minerilor uitaţi

Filmul spune povestea lui King, un fost miner, actual patron al unui bar din oraşul Bor. Trecutul său este marcat de o pasională dar complicată poveste de dragoste cu una dintre cele mai frumoase femei din oraş, Ruzica, căsătorită cu fostul antrenor de box al lui King (Regele). Aflând de aventura celor doi, soţul femeii este cuprins de o mânie incontrolabilă, iar Ruzica este nevoită să-l ucidă. După şapte ani petrecuţi în închisoare, femeia se întoarce pentru a-l găsi pe King într-o relaţie cu o puştoaică frumoasă: propria ei fiică, Rosa. Fiecare personaj are o poveste proprie, pe care o descoperim treptat, pe măsură ce firul poveştii curge. Personajele gravitează în jurul Regelui, aşa cum toţi locuitorii par că gravitează în jurul oraşului industrial care domină peisajul general. Filmul nu este doar povestea unor oameni, este traiectoria unor destine care interacţionează cu o intensitate periculoasă. Într-un oraş dominat de furnale fumegânde şi de forme de relief mutilate de activitatea umană, iubirea şi pasiunea sunt două senzaţii alterate. În aceste condiţii, până şi un Rege poate fi doborât de propriii săi supuşi. Pelicula a fost premiată la Festivalul de la Locarno (2010) cu Leopardul pentru Cea mai bună actriţă (Jasna Duricic) precum şi cu Menţiunea specială la Festivalul Mar del Plata. “Am vrut să explorez o tragedie modernă, o poveste despre fatalitate, păcat, destin și sacrificiu. Este povestea unui bărbat care comite cea mai îngrozitoare crimă fără a o ști, la fel ca Regele Oedip. Este povestea unei Mame care își vede iubitul îndrăgostindu-se de versiunea ei mai tânără, propria ei fiică. Este povestea Electrei, care vrea să se răzbune pentru crima și egoismul mamei. Aceste tragedii încă mai au loc, nu doar între regi și regine, ci şi printre noi”, a declarat regizorul Oleg Novkovic. Filmul rulează, începând din 29 iulie, în cinematografele Cityplex Bucureşti şi Constanţa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-08-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

FORUM POSTING SERVICES
21 Feb 2012

I am willing to thank a lot the forum posting service for superior quality of seo issues! It helped business a lot!
SG HIV SCREENING
20 Iul 2012

While the focus of this article is on the benefits of the study, we think expanding the reach to cover costs is a positive step toward increasing awareness and reducing negative impact on our environment.
DANIEL888
09 Aug 2012

da da
JOOVIEMASON
09 Ian 2013

Nice to see great write up on your site yet again! Thank you for any other informative web site.We love the site and will come back to see your new posts.
S
19 Feb 2013

sdf

Adauga un comentariu

Random image