2017-01-19 04:19

ULTIMA ORA


O misiune a FMI va evalua la Bucureşti acordul cu România între 25 ianuarie şi 8 februarie

 |  13:07
O misiune a FMI va evalua la Bucureşti acordul cu România între 25 ianuarie şi 8 februarie

Omisiune a FMI condusă de Jeffrey Franks se va afla la Bucureşti în perioada 25ianuarie - 8 februarie pentru a şaptea evaluare din cadrul acordului stand-bycu România, în urma căreia instituţia ar putea să elibereze cea de-a optatranşă, în sumă de circa un miliard de lei.

Pentruevaluarea acordului, dar şi pentru discuţii privind o nouă înţelegere, vor sosiîn România şi echipe de la Comisia Europeană şi Banca Mondială.

"Misiuneava evalua performanţa economică recentă a României şi va discuta cuautorităţile române obiectivele economice pentru perioada rămasă din actualulacord. Misiunea va iniţia, totodată, negocieri pentru un posibil aranjamentsuccesor. Pe lângă întâlnirile cu autorităţile, misiunea se va întâlni cureprezentanţi ai partidelor politice, sindicate, patronate, bănci şireprezentanţi ai societăţii civile", a declarat într-un comunicat reprezentantulFMI în România şi Bulgaria, Tonny Lybek.

Board-ulFMI a aprobat, vineri, a şasea evaluare a acordului cu România şi scrisoareasuplimentară, astfel că instituţia a acordat cea de-a şaptea tranşă dinîmprumut, de aproximativ 900 de milioane de euro, bani care care au fost viraţiBNR.

Româniaare un acord de finanţare externă cu FMI, UE şi alte instituţii financiareinternaţionale, în sumă totală de aproximativ 20 de miliarde de euro. România aprimit până acum tranşe în valoare de 12,2 miliarde de euro de la Fond şi de3,65 miliarde euro de CE.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-02-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image