2017-01-23 18:59


O panda creează scandal în Marea Britanie

 |  09:03
O panda creează scandal în Marea Britanie

O panda de 100 de kg creează scandal în Marea Britanie după ce British Broadcasting Corporation (BBC) a inclus-o pe lista 'feţelor anului 2011', printre cele '12 personalităţi feminine'. BBC a fost acuzată de discriminare sexuală şi lipsă de respect faţă de femei, mai ales că printre personalităţile masculine nu s-a strecurat niciun mamifer sau alt personaj.

Jurnaliştii britanici, potrivit unei tradiţii de selecție a câte 12 femei şi bărbaţi care s-au remarcat într-un anumit domeniu în decursul unui an, au inclus-o în duzina de femei, ca 'faţă' pentru luna decembrie, pe deja celebra panda gigantică alb-neagră Sweetie sau Tian Tian.

În acest context, Tian Tian a fost pusă alături de parlamentara americană Gabrielle Giffords, preşedinta Braziliei, Dilma Vana Rousseff, camerista de la hotelul Sofitel, Nafissatou Diallo, care a pus capăt carierei fostului director general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, Pippa Middleton etc. Fiindcă jurnaliștii de la BBC au evitat s-o includă în amintitul top pe actuala şefă a FMI, Christine Lagarde, o mulţime de utilizatoare internet au fost de-a dreptul revoltate.

Amintind că acum doi ani pe lista personalităţilor masculine fusese inclus crapul numit Benson (cel mai mare crap care a trăit vreodată prin iazurile şi lacurile Regatului Unit) şi atunci nimeni nu a protestat şi nici nu a acuzat BBC de vreo discriminare, redactorii responsabili de acest clasament au făcut apel la simţul umorului.

În cadrul unui acord de cooperare sino-britanic, femela Tian Tian, în vârstă de opt ani, a fost adusă împreună cu panda-mascul Yang Guang din China în Scoţia, la 4 decembrie, şi se află în prezent la Grădina Zoologică din Edinburgh.

În analogie cu renumitul scandal Watergate din SUA, care a dus la demisia preşedintelui Richard Nixon, în 1974, presa din Albion a numit acest incident 'Pandagate', informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-06-24

TAGURI: Marea_Britanie, scandal, panda, BBCComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image