2018-12-19 14:15


O replică a cutremurului de marți a avut loc în SUA

 |  11:08
O replică a cutremurului de marți a avut loc în SUA

La două zile după seismul de marți care zguduit Coasta de Est a Statelor Unite, o replică cu magnitudinea de 4,5 pe scara Richter s-a produs joi, conform Institutului american de geofizică (USGS). 

Replica a fost resimţită la Washington şi în statul Maryland, iar epicentrul s-a situat la 8 km sud de localitatea Mineral din statul Virginia, unde a fost localizat şi epicentrul cutremurului de 5,9 de marţi. După cutremurul de marți, activitățile şi-au reluat cursul normal deși unele şcoli şi ministere au rămas totuşi închise pentru inspecţie, la fel ca şi Washington Monument, obeliscul înalt de 69 de metri, unul din simbolurile oraşului. Catedrala din Washington a suferit daune importante, fragmente din arcadele sale neogotice căzând şi fisuri exterioare fiind detectate în vârful monumentului.

Seismul de marți a fost resimţit la Casa Albă şi pe toată Coasta de Est, până la Chapel Hill şi în Carolina de Nord și a avut loc la o adâncime de 6 km, conform Institutului de geofizică al Statelor Unite. Mai multe clădiri ale instituțiilor importante au fost evacuate, printre care și Pentagonul. Seismul a avut epicentrul la nord-vest de Richmond, capitala statutului Virginia, şi la sud de Washington. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-09-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...