2019-03-24 03:37


O replică seismică puternică, resimţită la Christchurch

 |  12:50
O replică seismică puternică, resimţită la Christchurch
O replică seismică cu magnitudinea 5 a fostresimţită puternic miercuri la Christchurch, al doilea oraş ca importanţă dinNoua Zeelandă, afectat luni de o serie de cutremure puternice, care s-au soldatcu un mort şi 45 de răniţi.

Replicade miercuri a fost puternic resimţită, au declarat locuitori din zonă. Cu toateacestea, nu au fost raportate până în prezent victime sau pagube.

Epicentrulacestei noi replici, produse la ora 6.27 (marţi, 21.27, ora României), a fostlocalizat la 32 de kilometri de Christchurch, iar hipocentrul la o adâncime denumai un kilometru, potrivit Institutului american de Geofizică (USGS).

Oraşula fost afectat luni la prânz de un cutremur cu magnitudinea de 5,2, care a avutepicentrul la zece kilometri de Christchurch şi hipocentrul la o adâncime de 11kilometri. Câteva minute mai târziu, un alt seism s-a produs, mai violent, cumagnitudinea 6, având epicentrul la 14 kilometri de oraş şi hipocentrul la 11kilometri.

Christchurcha fost afectat de două cutremure mari în ultimele luni. La 22 februarie, unseism cu magnitudinea de 6,3 a provocat moartea a 181 de persoane, acesta fiindcel mai violent înregistrat în ţară în ultimii 80 de ani. La 4 septembrie 2010,oraşul a fost afectat de un cutremur cu magnitudinea 7, care nu s-a soldat cumorţi, dar a provocat pagube importante.

Seismeledin ultimele luni s-au produs pe o falie pe care oamenii de ştiinţă nu odetectaseră până în prezent. Institutul GNS Science crede că ea a fost inactivătimp de 16.000 de ani, până în septembrie 2010.

NouaZeelandă, situată pe Cercul de Foc al Pacificului, la frontiera mai multorplăci tectonice, înregistrează până la 15.000 de cutremure pe an.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-01-09
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...