2017-01-23 02:38


Româncă suspectată de terorism

 |  08:25
Româncă suspectată de terorism

Autoritățile britanice au reținut, miercuri, soţia româncă a autorului atentatului sinucigaş de la 11 decembrie 2010, comis în Stockholm. Aceasta este suspectată de pregătirea unui act terorist.

"Ieri dimineaţă la ora 06.15 (08.15 ora României), ofiţerii contraterorism au intrat într-o casă din Luton", a declarat miercuri un reprezentant al poliției."O femeie în vârstă de 28 de ani a fost arestată, fiind suspectată de pregătirea unor acte teroriste. Ea a fost eliberată pe cauţiune la jumătatea lui noiembrie", a completat acesta, potrivit .

Mona Thwany, în vârstă de 28 de ani, născută dintr-o mamă româncă şi un tată irakian a fost soţia lui Taymour Abdel Wahab care s-a aruncat în aer anul trecut, la Stockholm, într-un zonă aglomerată, rănind două persoane. Autoritățile consideră că explozibilul s-a declanșat prematur chiar după ce Abdel Wahab a coborât din maşină.

Familia acestuia a fugit din Irak pentru a se refugia în Suedia, iar înainte de atentat a locuit la Luton împreună cu soţia sa şi cei trei copii, şi a obţinut o diplomă în medicină sportivă.

Mona Thwany, estetician de profesie, a afirmat că soţului său a pregătit atentatul singur și s-a declarat șocată de incident, deși autoritățile suedeze consideră că Abdel Wahab a beneficiat de ajutorul unor complici.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-12

TAGURI: terorism, atentat , Suedia, româncăComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image