2017-01-22 14:14

ULTIMA ORA


O treime populaţia Japoniei va dispărea până în 2060

 |  12:31
O treime populaţia Japoniei va dispărea până în 2060

Populaţia Japoniei va scădea cu o treime până în 2060, iar vârsta medie a populaţiei va creşte, susţine un grup de experţi, citat the publicaţia The Guardian.

Rata scăzută a natalităţii, şi speranţa de viaţă foarte mare vor pune o presiune suplimentară asupra sistemului social de taxe şi a sistemului sanitar. Circa 40% din totalul Japonezilor vor avea peste 65 de ani în 2060, aceştia urmând să fie practic întreţinuţi de restul populaţiei care munceşte.

Informaţiile au fost publicate de Ministerul Sănătăţii din Japoniei, care prevede că ponderea populaţiei cu vârste între 15 şi 65 de ani se va diminua la jumătate faţă de cea din prezent.

Speranţa de viaţă va creşte treptat până în 2060, până la 90,93 de ani pentru femei, respectiv până la 84,19 ani pentru bărbaţi, cu circa cinci ani mai mult decât este în prezent. Actualmente, populaţia Japoniei este de 128 de milioane de oameni, însă potrivit datelor experţilor în sănătate, aceasta se va diminua cu circa un milion pe an, în medie, până în 2060.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-30

TAGURI: populatie Japonia, scadere populatie, speranta de viata Japonia, disparitie populatie, sistem sanitar JaponiaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ANCA
31 Ian 2012

Aiurea, iaca ce grija aveam noi ! Daca economia lor va dudui (adica vor produce si vinde mult si eficient) atunci vor fi salarii suficient de mari incat sa asigure si finantarea serviciilor sociale si de asistenta de sanatate si nu va fi o problema. Daca din punct de vedere economic vor incepe sa scartaie, ceea ce nu e exclus, atunci vor prelungi limita de varsta de la care se iese la pensie, vor lasa-o mai moale cu asistenta medicala (asa ca vor murii unii mai tineri, nu la 100 de ani) si uite asa, se vor regla toate. Si asa sunt cam multi, pentru teritoriul lor.

Adauga un comentariu

Random image