2018-10-18 12:22


O zecime din pământurile arabile ale Chinei, poluate cu metale grele

 |  09:58
O zecime din pământurile arabile ale Chinei, poluate cu metale grele

Potrivit unui studiu oficial publicat de presa chineză, aproximativ o zecime din pământurile cultivate din China sunt poluate cu metale grele. În acest context manifestaţiile locuitorilor îngrijoraţi pentru propria sănătate s-au intensificat în acest an. Wan Bentai, inginer-şef în cadrul Ministerului pentru Protecţia Mediului, a recunoscut existența unor 'probleme evidente privind prezenţa metalelor grele peste limitele' autorizate. Acesta a explicat, într-o conferinţă la Canton, că metalele grele precum plumbul, mercurul şi cadmiul pătrund în sol transportate de apa pentru irigaţii. Wan Bentai a aminit că 'incidente de poluare cu metale grele s-au produs în mod repetat în ultimii ani; numai în ianuarie şi februarie au fost 11 cazuri (de otrăvire), dintre care nouă cazuri de plumb în sânge'. Apariția plumbului în sânge este deosebit de periculoasă pentru copii, la care poate provoca întârzierea creşterii sau retard mintal. Mai multe manifestaţii au avut loc recent pentru a cere închiderea unor uzine poluante, în contextul în care rapida industrializare a Chinei în cursul ultimilor 30 de ani s-a făcut deseori în detrimentul mediului.

Câteva sute de persoane au cerut şi obţinut, în septembrie, închiderea provizorie a unei uzine de panouri solare de la care proveneau niveluri ridicate de fluorură.

Un număr de 12.000 de manifestanţi au cerut şi obţinut, în august, la Dalian, închiderea unui complex petrochimic la malul mării, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-08-12

TAGURI: China, poluare, metale
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...