2018-07-16 12:07


Obama: Cred că un papă american ar prezida la fel de bine ca unul polonez, italian sau guatemalez

 |  17:00
Obama: Cred că un papă american ar prezida la fel de bine ca unul polonez, italian sau guatemalez

Temerile că un papă american ar fi prea apropiat de guvernul Statelor Unite sunt nefondate, a afirmat preşedintele Barack Obama într-un interviu difuzat miercuri de postul de televiziune ABC, subliniind că administraţia de la Casa Albă şi Conferinţa americană a Episcopilor Catolici au poziţii diferite pe mai multe subiecte importante, relatează Reuters.

Printre numele cel mai des vehiculate ca fiind favorite în votul pentru desemnarea unui nou papă se numără şi cele a doi cardinali americani, Sean O'Malley şi Timothy Dolan, însă Conclavurile au evitat, până acum, să aleagă un suveran pontif din Statele Unite.

'Cred că un papă american ar prezida la fel de bine ca unul polonez, italian sau guatemalez', a declarat Obama în interviul menţionat, informeaza Agerpres.

'Nu ştiu dacă aţi verificat în ultimul timp, dar Conferinţa Episcopilor Catolici din Statele Unite nu pare să ia ordine de la mine', a continuat Barack Obama.

Biserica Romano-Catolică din SUA s-a opus legii sănătăţii promovate de Obama în 2010, care cere angajaţilor, inclusiv celor din universităţile şi spitalele catolice, să ofere asigurare medicală pentru contraceptive. Biserica a denunţat, de asemenea, sprijinul preşedintelui pentru căsătoriile între persoane de acelaşi sex şi drepturile civile ale homosexualilor.

Dolan, arhiepiscop de New York şi lider al episcopilor americani, a devenit o figură politică influentă în SUA datorită luptei sale împotriva contracepţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639874-03-25

TAGURI: Barack Obama, papa, american

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova