2016-12-04 14:31

ULTIMA ORA


Obama: Criza euro slăbește economia mondială

 |  08:32
Obama: Criza euro slăbește economia mondială

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat că Washingtonul face eforturi alături de ţările europene pentru ieșirea din recesiune, însă economia mondială va rămâne slăbită cât timp nu se va diminua criza din zona euro.

„Cred că vom continua să observăm slăbiciuni ale economiei mondiale atât timp cât această criză nu va fi rezolvată. Acesta va fi unul dintre subiectele importante pe care le vom discuta cu ocazia reuniunii G20 din noiembrie, din Franţa”, a declarat Barack Obama. Preşedintele american a asigurat că deși SUA rămân „profund implicate” în susținerea rederesării ţărilor europene, soluțiile ieșirii din recesiune trebuie identificate tot de cele mai puternice state ale zonei euro.

„În mod evident Grecia este problema cea mai urgentă. Atena este în curs să ia o serie de măsuri pentru a încetini criza, măsuri insuficiente însă pentru a o opri. Probleme grave sunt şi în Spania şi în Italia”, a completat Obama.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-06-19

TAGURI: criză, Obama, euroComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

BNR: “România nu a ieșit din criză, se află într-o perioadă de tranziție!” Adrian Vasilescu, consilier strategie în cadrul Băncii Naționale a României (BNR), a făcut,... 23 Noi 2016 | (15)
Criză în încălzirea populației. O treime din locuințe, fără lemne de foc Lipsa lemnelor de foc din mai multe zone ale țării este o situație care afectează în jur de o... 15 Noi 2016 | (1)