2016-10-27 02:20

ULTIMA ORA


Obama: Criza euro slăbește economia mondială

 |  08:32
Obama: Criza euro slăbește economia mondială

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat că Washingtonul face eforturi alături de ţările europene pentru ieșirea din recesiune, însă economia mondială va rămâne slăbită cât timp nu se va diminua criza din zona euro.

„Cred că vom continua să observăm slăbiciuni ale economiei mondiale atât timp cât această criză nu va fi rezolvată. Acesta va fi unul dintre subiectele importante pe care le vom discuta cu ocazia reuniunii G20 din noiembrie, din Franţa”, a declarat Barack Obama. Preşedintele american a asigurat că deși SUA rămân „profund implicate” în susținerea rederesării ţărilor europene, soluțiile ieșirii din recesiune trebuie identificate tot de cele mai puternice state ale zonei euro.

„În mod evident Grecia este problema cea mai urgentă. Atena este în curs să ia o serie de măsuri pentru a încetini criza, măsuri insuficiente însă pentru a o opri. Probleme grave sunt şi în Spania şi în Italia”, a completat Obama.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-06-19

TAGURI: criză, Obama, euroComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Obama anunță călătorii pe Marte în anii 2030 Oamenii vor ajunge pe Marte în anii 2030, afirmă preşedintele Statelor Unite, Barack Obama,... 11 Oct 2016 | (3)
Obama îl critică pe Trump: ”E un dictator în devenire” Presedintele Barack Obama a lansat vineri seara un nou avertisment cu privire la alegerile... 15 Oct 2016 | (0)